Profilbild
7 november, 2014

Magasinen

Magasinen, dessa undanskymda behållare av oöverskådliga pandoraaskar. Något av det bästa med att jobba som bibliotekarie, är att lära känna magasinen. Vevar man upp en hylla, och har en ingång till en bok genom exempelvis en låntagares önskemål eller en referens från en text man läst, kan det vara svårt att hålla sig från att tipsa låntagaren om en bokgranne. Korsreferenser och släktskap – fastställda av författare och forskare eller anade av läsare och bibliotekarier – går att hitta överallt i litteraturen, så att böcker ständigt talar med varandra och arbetsdagen rusar iväg. Bara på vinden i Börshuset har vi runt 2,2 kilometer utländsk skönlitteratur och litteraturhistoria.

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.