Klassikerläsning i gott sällskap

klassikercirkeln
Välkommen till vår Klassikercirkel “Tidlösa kvinnoöden” som startar 1 oktober 2015. Cirkeln är ett samarbete mellan bokcirklar.se,  Litteraturbanken.se och Bokpuffen.se. Vi läser bland annat Almqvist, Boye och Lagerlöf. Cirkeln kommer att dyka upp på sidan i mitten av september.
Samtliga verk finns som gratis e-böcker hos Litteraturbanken.se. Alla böckerna i cirkeln finns som talbok, länkar till talböckerna finns i Legimus (Myndigheten för tillgängliga medier).

Varje månad kommer vår cirkelledare Immi Lundin att ge oss intressanta introduktioner och här på bokcirklar.se kan du sedan följa och delta i diskussioner kring böckerna. Immi Lundin är kulturjournalist, recensent och erfaren bokcirkelledare.

Klassikercirkeln är öppen för alla, och man kan vara med på just det sätt man vill:

* Gå med i cirkeln på bokcirklar.se och aktivt delta i diskussionerna
* Läsa böckerna på egen hand eller i privata bokcirklar och ta del av de öppna diskussionerna och Immis inlägg på bokcirklar.se
* Starta klassikercirklar på biblioteket med stöd i vårt material

Klassikercirkeln kommer att erbjuda:

* Utförliga presentationer av varje bok
* Inlästa puffar för varje bok
* Frågeställningar kring varje bok
* Möjlighet till samtal om böckerna

Välkomna till vår klassikerläsning i gott sällskap!

Immi Lundin:
“Tidlösa kvinnoöden har vi kallat Litteraturbankens klassikerläsecirkel. Sex böcker kommer vi att läsa under lika många månader och tidlösa är de verkligen, allesammans i den bemärkelsen att de förmår fascinera över tiden, att de förmår engagera oss idag, i lika hög grad som sin samtids läsare.” Läs hela välkomstbrevet här!

Använd gärna #klassikercirkeln när du tipsar dina vänner om cirkeln!

Läs Litteraturbankens introduktion med länkar till samtliga e-böcker. 

 

 

 

7 responses to Klassikerläsning i gott sällskap

 1. Hej!
  Jag fick ett mail via BIBLIST om klassiker-bokcirkeln. Där stod att det fanns PDF-filer att få , som kunde användas som anslag i biblioteket för att informera om klassiker-bokcirkeln. Jag vill gärna få de filerna.
  Vänliga hälsningar/ Susann Funck, bibliotekarie, Sjulnäs bibliotek

 2. Hej!
  Hamnade här via Facebook, låter intressant och jag vill gärna vara med! Anmäler man sig någonstans eller hur går det till praktiskt?

 3. Hej Camilla, vad roligt att du vill vara med!
  För er som vill gå med i Klassikercirkeln fungerar det så här:
  Bli medlem på bokcirklar.se (om du inte är det redan):
  http://bokcirklar.se/registrera-dig/
  Från mitten av september kommer vi att lägga upp första cirkeln här på sidan, då anmäler du dig genom att gå med i cirkeln, som kommer att vara öppen för alla. Första cirkeln kommer att handla om “Det går an” av Carl Jonas Love Almqvist
  1:a oktober startar denna första cirkeln på riktigt, med samtal och diskussioner om boken.
  Därefter startas en ny cirkel varje månad mellan oktober till mars 2016. Vår cirkelledare Immi Lundin kommer presentera varje titel här på sidan inför varje ny cirkel.Vi hoppas att varje enskild cirkel ska locka nya så väl som återkommande deltagare!
  Det du kan börja med nu är att börja läsa den förta klassikern i cirkelserien, Det går an Den hittar du gratis som e-bok i Litteraturbanken:
  http://litteraturbanken.se/#!/forfattare/AlmqvistCJL/titlar/SamladeVerk21/info

  Hör gärna av dig igen om du har fler frågor.
  /Hanna bokcirklar.se

 4. Nu hittar ni första cirkeln i vår serie “Tidlösa kvinnoöden” här:
  http://bokcirklar.se/bokcirklar/det-gar-an-tidlosa-kvinnooden-oktober/

  Cirkeln startar i oktober och handlar om Det går an Carl Jonas Love Almqvist.
  Varmt välkomna!

 5. Detta låter som en fantastisk cirkel (har ett par av böckerna i bokhyllan med ambition att läsa dem vilken dag som helst) men den förefaller vilande. Finns det någon aktivitet eller någon uppföljande cirkel?

  Allt väl!
  Suzanne

  • Hej Suzanne!
   Det finns (vad jag vet) ingen fortsättning. Men om du går in och läser introduktionstexter och avslutningstexter, och även cirklarna, kan du få mycket med dig i din egen läsning. Och kanske finns någon här på bokcirklar.se eller i din bekantskapskrets som vill haka på? Du får självklart skriva inlägg i cirklarna, även om cirkelledaren inte kommer att följa upp. Vi du dra igång en cirkel hemma kan du skriva ut materialet och använda. Med önskan om många spännande lässtunder / Annika Hermele, Bokcirklar.se

Leave a reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.