• Hej alla läsälskare! Som jag tidigare skrivit här så pluggar jag till bibliotekarie och jag håller nu på att skriva en uppsats om bokcirklar på nätet och om bokcirkeldeltagares läsning. Jag skulle vilja intervjua några av er som är med i den här bokcirkeln. Intervjuerna kommer att ske här på bokcirklar.se och jag kommer att starta en dold bokcirke…[Läs mer]

 • Hej Sara! Instämmer i Emmas och Albins reflektioner. Hur blir man en god människa? Och var går gränsen mellan teori och praktik? Du skriver i en kommentar att det är Karins bok och det är det verkligen. Precis som Emma skriver så är hon ofta svår att tycka om, men när hennes sprickor väl visar sig så känner man verkligen med henne. Jag tycker d…[Läs mer]

 • Hej Sara! Jag har läst diskussionen om Karins man Jens. Känner igen manstypen. Precis som Karin är han en självupptagen karriarist men som man kommer han undan med beteendet. De få tillfällen när jag känner något för honom är när han inser hur illa hans barn far  över hans behandling. Det jag gillade bäst med boken är hur den beskriver hur s…[Läs mer]

 • Hej Sara! Jag tyckte väldigt mycket om det driv som du skapar i Fågelbovägen. Det är den spänningen tillsammans med beskrivningen av de friktionerna som finns mellan karaktärerna som gör hela boken tycker jag. Även om man inte känner någon sympati för huvudpersonen så vill man veta hur det ska gå för henne. Hur ska hon reda upp i den här sörjan…[Läs mer]

 • Sara! Med ditt självklara språk och sätt att beskriva skammen, hetsen, ångesten och stressen hos Karin så känns det äkta.
  Att kunna beskriva dubbelheten i de där känslorna som kramar om Karin tills hon inte vet vad hon ska ta sig till..att vilja finnas där för sina barn, bli förbannad när någon annan gör anspråk på det och den totala uppgivenh…[Läs mer]

 • Hej Sara! Jag tyckte också mycket om Fågelbovägen  32. Dels hur du lyckades fånga Karins kollaps så bra och hennes självgodhet. Men även hur hennes barn faktiskt utnyttjar sin mammas svaghet när Katerina tas upp i familjen. Det är lite obehagligt. 31 October, 2016 11:54

  • Och även om de älskar henne så förstår man att de under många år levt med en frånvarande mamma och pappa. Instämmer med Ellen som skrev att hon tyckte att bilden av pappan är vag. Samtidigt som den är vag så är han också väldigt osympatisk.

  • Ja, usch, det finns många personer att ogilla i den här berättelsen, men kanske också att motvilligt känna igen sig i…

 • Hej allihop! Det här är sista veckan för Höstbokcirkel Online. Sara Kadefors deltar i diskussionen och är med och svarar på frågor.

  Avslutningsvis nyter vi ihop säcken och frågar oss  vad vi tyckte om boken som helhet. Ris eller ros? 31 October, 2016 11:10

  • Hej Sara! Tycker din bok var spännande att läsa- som en psykologisk thriller. En sak som jag funderat över under läsningens gång är att inte lyckas få något grepp om Karins man. Är det svårare att gestalta en man?( Visserligen tycker jag skildringen av sonen är bra).

   • Jag håller med dig Ellen. Maken är svår att få koll på. Jag tänkte under läsningen att det speglar hur lite koll Karin faktiskt har på sin mans känslor och tankar, att deras kommunikation är bristfällig. Att vi ska få uppleva saker och ting som Karin gör. Famlande.

   • MIn tanke när jag skriver är att hela tiden veta vem det är jag berättar om, ur vems perspektiv jag berättar. Det här är Karins bok till hundra procent, det är genom henne jag berättar historien. Man kan leka med tanken hur Jens berättelse skulle låta. Karin skulle förstås framstå som en fullt igenom egoistisk och väldig osympatisk person. Okej a…[Läs mer]

 • Bokcirklar på Göteborgs stadsbibliotek ändrade beskrivning för denna grupp Grupplogga för Höstbokcirkel Online 17 oktober till 4 november – Fågelbovägen 32Höstbokcirkel Online 17 oktober till 4 november – Fågelbovägen 32 från ”Vill du vara med och diskutera Sara Kadefors Fågelbovägen 32? Under sista veckan kommer Sara Kaderfors själv vara med och svara på frågor. Boken har några år på nacken men är lika aktuell nu som då. Huvudperson är den godhjärtade läkaren och humanisten Karin. På kvällarna jobbar hon som volontär på en flyktingförläggning. Där möter hon en sjuk kvinna från Moldavien som blir illa behandlad i den familj där hon jobbar som hembiträde. Karin beslutar sig för att rädda kvinnan och låter henne flytta hem till sig. Och så är historien igång. En rysare om den hårfina skillnaden mellan att hjälpa och att utnyttja.

  Vill du läsa en bitskt skriven roman som vänder ut och in på läsaren tillsammans med författaren själv och andra i höst?

  Bokcirkelns upplägg:

  Vi läser boken under tre veckor. Varje måndag kommer vi att ha en ”öppen chatt” mellan 10-15 där vi diskuterar och ventilerar vår läsning. Dessa måndagar kommer vi även att släppa en eller ett antal frågor. Har man inte möjlighet att delta då så kan man självklart hoppa in när som helst under veckans gång till nästkommande måndag.

  Måndag 17/10 Vi diskuterar karaktärerna. Vem av personerna i boken känner ni mest respektive minst sympati för och i så fall varför?
  Måndag 24/10 Finns det en episod/scen eller liknande i romanen som du minns särskilt, som etsat sig fast i ditt minne och du har funderat kring?
  Måndag 31/10 Frågor släpps” till ”Vill du vara med och diskutera Sara Kadefors Fågelbovägen 32? Under sista veckan kommer Sara Kaderfors själv vara med och svara på frågor. Boken har några år på nacken men är lika aktuell nu som då. Huvudperson är den godhjärtade läkaren och humanisten Karin. På kvällarna jobbar hon som volontär på en flyktingförläggning. Där möter hon en sjuk kvinna från Moldavien som blir illa behandlad i den familj där hon jobbar som hembiträde. Karin beslutar sig för att rädda kvinnan och låter henne flytta hem till sig. Och så är historien igång. En rysare om den hårfina skillnaden mellan att hjälpa och att utnyttja.

  Vill du läsa en bitskt skriven roman som vänder ut och in på läsaren tillsammans med författaren själv och andra i höst?

  Bokcirkelns upplägg:

  Vi läser boken under tre veckor. Varje måndag kommer vi att ha en ”öppen chatt” mellan 10-15 där vi diskuterar och ventilerar vår läsning. Dessa måndagar kommer vi även att släppa en eller ett antal frågor. Har man inte möjlighet att delta då så kan man självklart hoppa in när som helst under veckans gång till nästkommande måndag.

  Måndag 17/10 Vi diskuterar karaktärerna. Vem av personerna i boken känner ni mest respektive minst sympati för och i så fall varför?
  Måndag 24/10 Finns det en episod/scen eller liknande i romanen som du minns särskilt, som etsat sig fast i ditt minne och du har funderat kring?
  Måndag 31/10 Det här är sista veckan för Höstbokcirkel Online och Sara Kadefors deltar i diskussionen och är med och svarar på frågor. 
  Veckans fråga får sammanfatta vår läsning av Fågelbovägen 32: vad tyckte vi om boken som helhet. Ris eller ros? 

  Avslutningsvis nyter vi ihop säcken och frågar oss  vad vi tyckte om boken som helhet. Ris eller ros? ” 31 October, 2016 10:03

 • Hej allihop! Vill bara påminna om att nästa vecka så deltar författaren till Fågelbovägen Sara Kadefors : -) 28 October, 2016 01:43

 • Jag måste tillägga (för att inga missförstånd skall uppstå) att jag inte tycker att språket är dåligt, tvärtom så fungerar det väldigt bra till berättelsen. Vad jag menar är att det inte är den typen av bok där språket står i centrum och handlingen kan bli sekundär.

    27 October, 2016 09:31

  • Nej, det är en bok där dramaturgin styrs mycket av dialogen. Dialogen är klockren!
   Den känns totalt realistisk.

 • Hur upplever ni språket? Tycker inte det är speciellt vackert. Det är också ganska tomt på adjektiv. Därenot finns ett driv i språket. Speciellt dialogen för berättelsen framåt. 26 October, 2016 08:41

  • Håller med om det inte är ett poetiskt språk. Det är ju inte den typen av bok. Känslorna hos karaktärerna kommer via talet- dialogen.

   • Jag gillar språket. Det är inget överflödigt utan till för att föra berättelsen framåt och ge oss nycklar till de olika personernas tankar.

 • Idag är det andra måndagen i bokcirkeln och vi öppnar chatten för dagens och veckans nya fråga. Fortsätt gärna diskutera under veckan även om du inte har möjlighet att vara med i samtalet idag! Veckans fråga är: Finns det en episod/scen eller liknande i romanen som du minns särskilt, som etsat sig fast i ditt minne och du har funderat kring? 24 Oct…[Läs mer]

  • Den händelse som berört mig mest är den afrikanska kvinna som hade gjort abort på sig själv kom in med feber och fick hysteriska utbrott vid tanken på att några svenska myndigheter skulle bli inblandade (Kap 41 inledningen)

   • Jag mindes inte just den händelsen, men läste om den igen. Håller med om att hennes rädsla griper tag. Annars så är det nog de tillfällen när Karin krackelerar. När hon ger upp hoppet som griper tag.

  • Jag minns särskilt när mor och son sitter tillsammans på bryggan. Det är första gången de riktigt når varandra. Det är en tystnad som talar. De förstår varandra men behöver inte använda ord. En innerlig stund som känns som en vändning i berättelsen till att relationen utvecklas och att de kan börja närma sig varandra igen.

 • När det handlar om karaktärerna så känner jag mest för Karin vars enda avsikter är goda gentemot den utsatta kvinnan.

  I början av boken upplevde jag det som svårt att känna sympati med de övriga familjemedlemmarna som snarare verkar tycka situationen med den utsatta kvinnan som besvärande. Jag upplevde det som lite svårt i början av boken att kä…[Läs mer]

  • Det är kampen mellan dem som jag tycker är intressant. Katerina är lie svår att få grepp om. Barnen är det mest synd om även om de utnyttjar situationen.

  • Till en början med tycker jag egentligen boken inte handlar om makt och maktlöshet utan mer som inflytande på grund av kunskap. När det gäller karaktärerna i boken och då främst Karin så skildras hon på ett sätt som påminner om en blandning av james joyces och Harold Pinter en slags ”fasadkonversationen” följd av en inre dialog dvs först säga någ…[Läs mer]

 • Jag lägger en tråd här också med frågorna för veckan. Vi diskuterar bl.a. karaktärerna. Vem av personerna i boken känner ni mest respektive minst sympati för och i så fall varför? 19 October, 2016 08:53

 • Visa mera