Gruppadministratörer

  • Profilbild för Bokcirklar på Göteborgs stadsbibliotek

Höstbokcirkeln online: Smärtan av Marguerite Duras 1/10 – 26/10

Offentlig bokcirkel aktiv för 1 år, 5 månader sedan | 12 medlemmar

Under hösten kommer Stadsteatern i Göteborg att sätta upp Smärtan av Marguerite Duras. Dessutom har den franska filmen som bygger på Duras roman premiär 7 september. I samband med detta så kommer vi ha en cirkel. Alla är välkomna att cirkla – både de som läst romanen, sett pjäsen och/eller filmen. Boken är en av de s.k. krigsdagböckerna som Duras skrev under andra världskriget. Boken består av en rad berättelser som utspelar sig under och strax efter kriget.

Bokcirkelns upplägg: Vi diskuterar boken- och/eller pjäsen och filmen under fyra veckor. Varje måndag kommer vi att att släppa en eller ett antal frågor.

Måndag 1/10 Vilket är ditt övergripande intryck av romanen? Vilka känslor väcker den hos dig?
Måndag 8/10 vi diskuterar relationerna mellan de olika personerna. Hur ser de på varandra och hur kommunicerar de med varandra?
Måndag 15/10 Hur ser du på Marguerite Duras språk i texterna och hur upplever du att det påverkar dig? Vilken av de sex olika texterna i boken gjorde mest intryck på dig som läsare och varför?
Måndag 22/10 Vad tycker ni om boken som helhet? Tycker ni att de olika berättelserna hör ihop eller kan man läsa var för sig? Och ni som både läst boken och sett filmen eller pjäsen, vilken tyckte ni var bäst och varför?

Höstbokcirkeln online: Smärtan av Margaret Duras

  • Typiskt! Inga ämnen hittades här.

Du måste vara inloggad för att skapa nya ämnen.