Gruppadministratörer

  • Profilbild för Vindelns bibliotek

Gruppmoderatorer

  • Profilbild för Åza Sjöstam

Jane Austen-bokcirkel 2019-2020

Offentlig bokcirkel aktiv för 5 timmar, 50 minuter sedan | 18 medlemmar

Varmt välkommen att delta i en Jane Austen-bokcirkel online. Under hösten 2019 och våren 2020 läser vi 6 romaner av Jane Austen. Bokcirkeln är ett samarbete mellan fyra olika bibliotek i Västerbotten. Cirkeln är öppen för alla och det går bra att vara med och läsa alla böcker eller bara vissa titlar.

Bokcirkelns upplägg:
Vi läser varje bok under en månad. Varje måndag släpps en eller flera samtalsfrågor som vi sedan diskuterar kommande vecka. De inledande frågorna är bara början på veckans samtal för att komma igång. Självklart är det en öppen diskussion där deltagarna bestämmer innehållet.

September: Förnuft och känsla. Moderator: Vindelns bibliotek
Oktober: Stolthet och fördom. Moderator: Vännäs bibliotek
November: Mansfield Park. Moderator: Bjurholms bibliotek
Februari: Emma. Moderator: Robertsfors bibliotek
Mars: Northanger Abbey. Moderator: Inte bestämt
April: Övertalning. Moderator: Vindelns bibliotek

För att gå med i cirkeln behöver du registrera dig på bokcirklar.se. Sök sedan ”Jane Austen” i sökrutan. Då hittar du bokcirkeln i träfflistan. Klicka på ”Gå med i bokcirkel”. Klart!

Böckerna finns att låna i olika format på biblioteket, tryckt bok, ljudbok eller e-bok.

Återigen, välkomna. Läs och diskutera!

Kontaktperson: Åza Sjöstam, Vindelns bibliotek. E-post: aza.sjostam@vindeln.se

Kort info om Jane Austen (källa: Wikipedia):
Jane Austen, född 16 december 1775 i Steventon Hampshire, död 18 juli 1817 i Winchester Hampshire, var en brittisk författare. Med sina kärleksromaner har Austen blivit en av den engelskspråkiga litteraturens klassiska författare. Samtliga hennes böcker utspelar sig i lantlig miljö, inom den engelska aristokratin, och hon hade en fantastisk förmåga att beskriva personer och olika situationer i vardagslivet med förfinad ironi. I hennes berättelser finns ofta en underton av kritik mot aristokratins sociala konventioner och ritualer, som hämmar romanfigurerna (framförallt kvinnorna) i deras försök att finna kärlek och lycka.

Denna grupp har för tillfället inget forum.