Gruppadministratörer

  • Profilbild för Carin Collén
  • Profilbild för Ida Norberg

Lä(n)sCirkeln

Offentlig bokcirkel aktiv för 1 månad, 3 veckor sedan | 34 medlemmar

Lä(n)scirkeln startades av Sundsvalls stadsbibliotek, Regionbibliotek Västernorrland och Länsbiblioteket i Västerbotten för bibliotekspersonalen, för att öka litteraturkännedom och samtidigt förbättra allas kunskap om att använda digitala verktyg för läsfrämjande.
Cirkeln är offentlig. Kontaktperson för cirkeln: ida.norberg@sundsvall.se

Cirkeln är tillfälligt pausad.

Calypso av David Sedaris

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
Ida Norberg
Deltagare

Läsperioden av Calypso börjar nu och pågår till början av oktober. Välkommen att läsa och delta med synpunkter om boken under hela läsperioden. I början av oktober kan de som vill ha en gemensam realtidsdiskussion här på bokcirklar.se. Närmare information om tid och dag återkommer jag till.

23 augusti, 2019 at 10:57 •
Ida Norberg
Deltagare

Har börjat försiktigt och gillar dendirekt! Humor och en sorts självironi som jag absolut gillar. Men är det medelåldern han beskriver eller ålderdomen?? På beskrivningen låter det som en60-70-årig man och inte en 40-50åring. Får mig att fundera på när medelåldern egentligen infaller?

2 september, 2019 at 07:09 •
Jura78
Deltagare

Jag har inte kommit långt och hade samma fundering som du: pratar han om medelåldern? Det låter som han är äldre än så.
Jag är inte så ivrig i att läsa boken vidare. Är nog inte så förtjust i början. Jag hade samma problem senast jag läst en bok av honom: jag kom inte vidare än de första sidorna. Jag vet inte hur jag ska förklara, men det känns som om han antar att man läst de andra böcker som han skrivit och så fortsätter han bara med nästa kapitlet av sitt liv i den här boken. … vi får se hur det blir för mig (om jag läser vidare). :)

7 september, 2019 at 01:59 •
Ida Norberg
Deltagare

Hm, låter illavarslande.jag funderade lite kring om det håller hela vägen eller om det blir gnälligt och gubbigt och egocentriskt… jag ska fortsätta läsa så får jag se vad jag tycker.

8 september, 2019 at 09:02 •
Jura78
Deltagare

jag har läst vidare och han är ju rätt så rolig! :) undrar dock om röda tråden genom boken. Han knyter kanske ihop allt lite senare?

10 september, 2019 at 10:00 •
Stefan Grip
Deltagare

Oj, jag skäms nu lite grann. Jag tipsade väl om boken men lyckades inte läsa ut den!! Det är ju roligt och fyndigt ibland men jag tror att detta gör sig bättre att ta till sig sådär en gång i veckan. Och hade jag dessutom bott i samma krokar som författaren så skulle han säkert bli en favorit i “lokaltidningen”. Nyss läst ut Normala människor av Sally Rooney och då blir också allt annat jag läst så väldigt ointressant :-)

27 september, 2019 at 08:18 •
Ida Norberg
Deltagare

Jag får läsa klart den i helgen, så startar jag upp en tråd här på måndag. Jag finner ändå boken rätt intressant med allt syskontjafs. Men jag läser så splittrat så svårt att få till den röda tråden.

3 oktober, 2019 at 08:18 •
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.