Gruppadministratörer

  • Profilbild för Carin Collén
  • Profilbild för Ida Norberg

Lä(n)sCirkeln – läsprojekt för bibliotekspersonal i norra Sverige

Offentlig bokcirkel aktiv för 10 timmar, 55 minuter sedan | 35 medlemmar

Gemensamt läsprojekt för bibliotekspersonal i norra Sverige. Regionbibliotek Västernorrland och Länsbiblioteket i Västerbotten startar en bokcirkel för att öka litteraturkännedom och samtidigt öka kunskapen i att använda digitala verktyg för läsfrämjande. Värd för cirkeln är Sundsvalls stadsbibliotek.
Cirkeln är offentlig.

Diskussion kan föras under Hem under hela läsperioden – genom att kommentera första inlägget/tråden.
I Forum läggs också alla titlar upp samt andra trådar som t ex Utvärdering. För att svara i dessa trådar får du gå in under Forum.

All info om cirkeln läggs här.

Varje läsperiod avslutas med en bokdiskussion i realtid här på detta forum. Då startas en första rubriktråd och diskussionen förs genom att svara på den tråden.

Kontaktperson: ida.norberg@sundsvall.se

Titlar och perioder:
September – David Sedaris: Calypso – bokdiskussion i början av oktober

Oktober/november – Fredrik Ekelund: Q – bokdiskussion i samband med Regnbågsveckan v 47 – cirkeln är öppen för alla som vill diskutera boken.

Konspirationen mot Amerika av Philip Roth

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 Ida Norberg 
Deltagare

Nu börjar läsperioden av Konspirationen mot Amerika av Philip Roth.
Läsperioden pågår till 12 februari.

14 december, 2018 at 03:01 •
 Carin Collén 
Deltagare

Jag började läsa den häromdan och blev genast intresserad av upplägget, om detta hade hänt hur hade det blivit då. Svårt att inte dra en parallell till dagens USA ledning. Ska bli spännande och kanske skrämmande att läsa vidare.

20 december, 2018 at 11:14 •
 Ida Norberg 
Deltagare

jag tänker att likheterna med dagens samhälle är slående. Hur samhällsklimatet förändras pga politiska styret, att det plötsligt blir ok att uttrycka sig rasistiskt till folk. Att det blir som en masshysteri, och folk förlorar sin empati och sitt sunda förnuft på nåt vis.
Romanen är som en beskrivning av vad som händer i USA men även i Europa just nu.

16 januari, 2019 at 03:55 •
 Ida Norberg 
Deltagare

Jag läste boken för relativt länge sen, och inser att jag nog måste ögna igenom den igen. Jag har glömt en del av berättelsen i den. Men minns kontexten, att Lindbergh blir president, vald i en populistisk tid, att hans vurm för nazityskland normaliserar rasistiskt tänkande. Men jag minns inte riktigt själva historien om familjen…hur var det nu? Judisk familj som hade det ganska bra, blir plötsligt av med en del förmåner,de ska flytta.och ja just det, en i familjen som får bo på en gård på landet och kommer hem med rasideologiskt tänkande. Så splittringen i landet berättas också genom splittring i familjen. Granne ställs mot granne, familjemedlem mot annan familjemedlem, vän mot vän osv. Angiverisamhälle, polarisering, våld…
Är det en sorts samhällelig demokratiförstörelse författaren tecknar?
Har för mig att boken slutar i ett slut utan förklaring, men minns kanske fel.

28 januari, 2019 at 09:36 •
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.