Gruppadministratörer

  • Profilbild för Ida Norberg
  • Profilbild för Amela Hadziresic

Läs med Sundsvalls stadsbibliotek

Offentlig bokcirkel aktiv för 1 vecka, 2 dagar sedan | 30 medlemmar

Bokcirkeln drivs av Sundsvalls stadsbibliotek. Vi läser all möjlig litteratur, och diskussionen sker fritt under respektive läsperiod. Det går bra att hoppa in i cirkeln när som helst. Varje bok startar och avslutar med en frivillig träff på bibliotekets Digidelcenter.
Kontaktperson: Amela.hadziresic@sundsvall.se och Ida.norberg@sundsvall.se
Obs! På denna sida läggs uppdaterad information ut.

Böckerna läses i valfritt format och på valfritt språk. Alla böckerna finns också som e-böcker att låna från biblioteket. Instruktioner för att delta:
• Skapa ett konto (gratis) på bokcirklar.se för att kunna diskutera. (Du behöver inget konto för att enbart läsa inlägg)
• Välj fliken Forum – klicka sen på den rubrik du vill diskutera under (varje läsperiod har sin egen rubrik)

Varmt välkommen att delta :)

Titlar och läsperioden våren 2020
16/12 – 3/2 Höjden av förändring av David Eriksson (vill du vara med i denna bokdiskussion måste du köpa boken på egen hand. Den finns enbart som e-bok. Biblioteket har den tyvärr inte i sitt bestånd) Bokträff 3/2 kl 16.00-17.00 i Digidelcenter, Sundsvalls stadsbibliotek

3/2 – 6/4 En ny tid av Ida Jessen
6/4 – 11/5 I oxögat av Ida Andersen
Sommarbok – Bergens stjärnor av Jojo Moyes

1793 av Niklas Nattochdag

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
Ida Norberg
Deltagare

Nu börjar sommarens läsperiod för den som så vill. Vi läser 1793 och ses efter sommaren för diskussion 😊

10 juni, 2019 at 06:50 •
Ida Norberg
Deltagare

Niklas NattochDag fick svenska deckarakademins pris för bästa svenska deckardebut 2017. Han har varit gäst hos Malou på tv 4, och pratat om just sin debut. Jag fick lite förhandsinformation om boken av min syster som inte klarade av att läsa ut boken. Den ska visst vara ganska blodtörstig och naturalistisk i stilen. “Naturalismen […]tog på sig uppdraget att visa upp samhällets brister, i bemärkelsen sanningen utan försköning.” ( litteraturhistoria.se)
Ska bli spännande att se om det är vad det handlar om, eller om det bara är en splatterdeckare….

17 juni, 2019 at 10:19 •
Amela Hadziresic
Deltagare

Jag har börjat läsa och det ser lovande ut. Had eförst lite problem med att platsera nyckelpersoner i rätt fack i mitt huvud men när jag fick bena ut vem som var vem så flöt läsningen på mycket bättre. I och för sig så har jag inte hunnit långt in i boken men är väldigt nöjd hittills speciellt med miljöbeskrivningar.
Fasar bara för att det kan bli för tröttsam med alla små detaljer men vi får väl se.

31 juli, 2019 at 11:23 •
Amela Hadziresic
Deltagare

Jag har börjat läsa och det ser lovande ut. Hade först lite problem med att platsera nyckelpersoner i rätt fack i mitt huvud men när jag fick bena ut vem som var vem så flöt läsningen på mycket bättre. I och för sig så har jag inte hunnit långt in i boken men är väldigt nöjd hittills speciellt med miljöbeskrivningar.
Fasar bara för att det kan bli för tröttsam med alla små detaljer men vi får väl se.

31 juli, 2019 at 11:23 •
Ida Norberg
Deltagare

Jag har nu läst halva boken och är förvånad över hur bra jag tycker den är! Min syster varnade mig för att den skulle vara alltför äcklig, och visst finns det drag av det naturalistiska sättet att beskriva verkligheten, men så illa berörd blir jag inte. Många andra deckare som utspelar sig i nutid är betydligt värre i beskrivningar av brott. Jag gillar miljöbeskrivningarna som också för mig är största behållningen av boken. Stockholm i slutet av 1700-talet kan inte varit så trevlig att leva i…om en ska tro denna författare iaf.
Jag får uppfattningen att författaren läst sin Zola, även om namnet Nana som dyker upp vid ett tillfälle, kanske inte är en blinkning till denne som jag gärna vill tro, utan bara en slump 😉
Tycker också att författaren skriver väldigt bra. Orden ger mig en tydlig bild av miljön, staden, lukterna osv. Hade jag varit uppvuxen i Stockholm skulle jag säkerligen känna igen mig i stadsbilden, även om det är historiska bilden som beskrivs.
Får fundera på vad jag tycker om själva brottet. Boken är ju inte direkt upplagd på ordinärt deckarsätt, och brytningen där själva gärningen beskrivs har jag inte riktigt förlikat mig med än. Alltså om jag gillar det greppet eller inte. Författaren hoppar lite i sitt perspektiv tycker jag.

4 augusti, 2019 at 07:59 •
Ida Norberg
Deltagare

Träff för de som vill diskutera boken sker måndag 26/8 kl 13-14. Vi håller till i Digidelcenter på stadsbiblioteket. Välkommen :)
Och träffen är öppen för alla som är intresserade av att få veta mer om hur cirkeln fungerar, även om en inte läst just denna bok.

20 augusti, 2019 at 11:15 •
Amela Hadziresic
Deltagare

Synd att det inte är flera som kan prata boken med oss för Ida och jag tyckte att den var väldigt bra eller en av dem bättre vi har läst under året.
Miljö-och personbeskrivningar är i hög grad så färgstarka och levande att vi kan känna vid dem med alla våra sinnen. Som läsare känner man solidaritet och empati till vissa romanfigurer och även någon sort förståelse för deras oftast så grymma ageranden och handlingar. Förr att fa sig fram och klara sig undan misären i dåtidens Stockholm fanns inte så många alternativ att välja emellan för de från samhällsbotten.
Om det är något negativt med boken att ibland kunde den vara förvirrande pga. de olika berättarrösterna.
Rekommenderas varmt!

26 augusti, 2019 at 03:24 •
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.