Gruppadministratörer

  • Profilbild för Maud Hell

Litteratur från Afrika

Offentlig bokcirkel aktiv för 2 år, 1 månad sedan | 15 medlemmar

Eftersom jag har ett speciellt intresse för Sydafrika och Zimbabwe och kanske kommer att besöka även något av de andra länderna i närheten vore det roligt att få tips om romaner eller kanske andra genrer och böckdr av afrikanska författare och diskutera några böcker med andra – både nya och äldre. (Bilden är från Flickr CC by David Berkowitz.)

Övriga Afrika

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Maud Hell
Deltagare

Lägg landet som en tagg!

17 februari, 2013 at 11:51 •
Maud Hell
Deltagare

Uganda, Tanzania, Kenya. Johannes Anyurus bok Det kom en storm från paradiset, som jag äntligen läst, utspelar sig i dessa länder och i Sverige. Den är fascinerande, mångfacetterad och ibland poetisk i sin skildring av pappans flygardrömmar och vilka svåra situationer han hamnar i på grund av dem.

23 mars, 2013 at 03:37 •
Maud Hell
Deltagare

Boken heter förstås En storm kom från paradiset.

23 mars, 2013 at 04:17 •
Maud Hell
Deltagare

Nigeria (även om nigerianer i USA och Storbritannien): Americanah av Chimamanda Ngozi Adichie. Om ungdomar som flyttar till andra länder för att studera och arbeta. Ifemelu blir känd bloggare i USA om ras och hur det är att vara icke-amerikansk svart i USA. Det handlar också om hur det är att komma hem och ha vant sig vid ett amerikanskt liv. Boken ger ett autentiskt intryck och många tankar om fördomar och “integration”.

2 januari, 2014 at 06:44 •
Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.