Gruppadministratörer

  • Profilbild för Bokcirklar på Göteborgs stadsbibliotek

Vårbokcirkel online: Vi har alltid bott på slottet av Shirley Jackson 6/5 – 31/5

Offentlig bokcirkel aktiv för 2 månader, 3 veckor sedan | 18 medlemmar

Var med och bokcirkla med oss när som helst på dygnet! Fundera och ta del av andras tankar och skriv ner dina egna i lugn och ro. Shirley Jacksons gotiska skräckklassiker berättas ur 18-åriga Merricat Blackwoods perspektiv och är en bok som både skrämmer och underhåller.

Bokcirkelns upplägg: Vi diskuterar boken under fyra veckor, och en eller flera diskussionsfrågor släpps varje måndag. Det går bra att hoppa in när som helst under perioden och man kan svara på tidigare frågor även om det tillkommit nya.

Boken finns att låna på biblioteket både som e-bok och fysisk bok. Här finns e-boken: https://e-gotlib.elib.se/Books/Details/1055674

Diskussionsfrågor släpps:

Måndag 6/5: Vilka tankar och känslor väcker bokens språk- och miljöbeskrivningar. Gå in under Forum: första veckans fråga och börja diskutera:)!
Måndag 13/5 Hur ser ni på karaktärernas relationer? Finns det någon speciell scen som gjort intryck på er? (Gå in under Forum: Andra veckans frågor)
Måndag 20/5 Den här veckan diskuterar vi personerna. Vilka är de? Vad är det som driver dem? (Gå in under Forum: Tredje veckans frågor)
Måndag 27/5 Vad tycker ni om boken, ris eller ros? Var den som ni hade tänkt er? Och för er som läst den en andra gång, hade ni en annan läsupplevelse denna gång? (Gå in under Forum: Sista veckans frågor)

Sista veckans frågor

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 Bokcirklar på Göteborgs stadsbibliotek 
Deltagare

Hoppas alla hunnit läsa klart boken, annars har ni några dagar kvar på er :) Nu är vi inne på sista veckans frågor!

Vad tycker ni om boken, ris eller ros? Var den som ni hade tänkt er? Och för er som läst den en andra gång, hade ni en annan läsupplevelse denna gång?

27 maj, 2019 at 02:47 •
 Alma Kilander 
Deltagare

Jag tyckte om den! Jag gillade språket och hur allt liksom smyger på en. Och det bästa jag vet när jag läser är när man inte alls kan räkna ut sanningen. Men ska jag vara ärlig så trodde jag att den skulle vara läskigare. Jag hade liksom gjort mig beredd på att bli mörkrädd, men det är ju inte riktigt den typen av läskighet i boken. Jag gav den 3/5, (kanske 3,5?). Jag kommer att läsa mer av Shirley Jackson!

28 maj, 2019 at 03:56 •
Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)

Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.