Gruppadministratörer

  • Profilbild för Bokcirklar på Göteborgs stadsbibliotek

Vinterbokcirkel online – Det osynliga barnet

Offentlig bokcirkel aktiv för 8 månader, 1 vecka sedan | 23 medlemmar

Till Vinterbokcirkeln fick vi in flera förslag på böcker. Hurra! Vi läser och cirklar om “Det osynliga barnet” av Tove Jansson under fyra veckor (4/12-29/12). Vi läser ca två noveller varje vecka. Varje vecka under perioden släpps en fråga eller ett tema att prata om hela veckan då det är fritt fram att diskutera hur mycket eller lite du vill och på alla dygnets timmar.

Gå med i Vinterbokcirkeln och har du tekniska eller praktiska frågor och annat kan du gärna mejla till ebok@kultur.goteborg.se eller ställa dem direkt i vinterbokcirkeln.

Måndag 4/12 Idag börjar vi äntligen vår vinterbokcirkeln! Vi börjar med att läsa och cirkla kring novellerna Vårvisan och En hemsk historia.

Måndag 11/12 Den här veckan läser vi Filifjonkan som trodde på katastrofer och Historien om den sista draken i världen. Vad får ni för tankar när ni läser om Filifjonkan känslor för sitt hem? Nämn tre eller reflektera fritt. Vad får ni för reflektioner när ni läser om Mumintrollet, draken och Snusmumriken? Nämn tre eller reflektera fritt. Självklart går det också bra att fortsätta cirkla kring novellerna vi läste förra veckan!

Måndag 18/12 Den här veckan läser vi Hemulen som älskade tystnad & Berättelsen om det osynliga barnet. Frågorna till novellerna är: Vad får ni för intryck av Hemulen och hans släktingar? & Vad är det egentligen som får Ninni att synas igen?

Lördag 23/12 ”Och jag orkar inte fundera mera över vad allt det här kan betyda. Men det ser ju ut att gå bra. I alla fall är jag inte rädd för julen längre, sa Mumintrollet. Hemulen och Gafsan måste ha missuppfattat saken på något sätt.” Citatet avslutar Granen som är den sista novellen och passar bra den sista veckan i bokcirkeln som är julveckan. Hur tolkar du de olika karaktärernas upplevelse av julen?

Förutom Granen återstår Hattifnattarnas hemlighet och Cedric att cirkla kring. Intressant i hela novellsamlingen är också det målande myllret av de olika karaktärerna med sina unika personligheter. Har du någon favorit bland dessa och varför?

Sedan kvarstår att berätta om din upplevelse av hela ”Det osynliga barnet” och hur den växt eller inte under bokcirkelns resa. Så vad säger du – Ris eller Ros?

Vi ser fram mot den sista veckan i vinterbokcirkeln och önskar dig en riktigt God Jul!

Vinterbokcirkel online – vilken bok ska vi läsa?

Visar 5 ämnen - 1 till 5 (av totalt 5)
Ämne Deltagare Inlägg Freshness
Visar 5 ämnen - 1 till 5 (av totalt 5)

Du måste vara inloggad för att skapa nya ämnen.