• husse postade en uppdatering 10 May, 2018 03:29

  Jag läser ”Historieläraren” av Matt Haig. Den handlar om en man, som åldras onormalt sakta och har levt i flera hundra år. Han är en av ”albatrosserna”, personer, som lider av en mycket ovanlig sjukdom, som gör att de åldras mycket sakta och alltså kan leva i flera hundra år. De måste vara mycket försiktiga, så att de inte avslöjas. De har en…[Läs mer]

 • Bella Elmén postade en uppdatering 8 May, 2018 01:10

  Just nu läser jag ”Nycklen”; tredje och sista boken i Engelfors triologin. I det tidigare kapitlet försökte Linnéa, Anna- Karin, Vanessa, Nicolaus och Rickard få kontakt med de döda utvalda och de gick, men sedan bröts kontakten då Rickard inte var en tillräckligt stark metall häxa. Därför skulle de i det här kapitlet försöka få tag i Mona; en…[Läs mer]

 • Sthlm Bokklubben postade en uppdatering 6 May, 2018 06:35

  Jag är helt inne i amerikansk politik och följer det nästan dagligen. Just nu läser jag ”Firy and Fury – Inside The Trump White House” (skriven av Michael Wolff) som handlar om Donald Trump och senior-anställda i vita huset som arbetar med D.Trump dagligen.

 • Johanna postade en uppdatering 27 April, 2018 01:10

  Idag har jag läst om att Clara (huvudpersonen) gjort proven vattnets eld och jordens eld. När hon skulle göra vattnets eld var hon väldigt rädd, men sen efter att hon gått ner i vattnet försvann rädslan lite. När hon skulle göra jordens eld var hon inte rädd först men sen när hon kom in i den mörka gången/grottan så blev hon lite rädd.

  Citat: ”…[Läs mer]

 • Elin postade en uppdatering 27 April, 2018 01:09

  Bok: ”De tysta stegen” av Jonna Björnstjerna

  Idag så läste jag om att Elsa gick ut från köket, men så hörde hon ett brak inifrån köket. När hon gick tillbaka så var alla lådor utdragna, alla skåp stod öppna och allt låg söndrigt på golvet. Elsas föräldrar trodde att de hade fått inbrott. Elsa hörde Eleonora fnissa intill hennes öra.

  Citat: ”Någ…[Läs mer]

 • Annie postade en uppdatering 27 April, 2018 01:08

  Bok: ”Rum 213” av Ingelin Angerborn

  På morgonen hittar Elvira inte sin ring och de letar överallt men den är borta. På kvällen sitter de runt elden och berättar spökhistorier. Henny berättar om en flicka på kollot som går runt på nätterna och spökar. Då tycker Elvira att hon känner en smekning på håret,  vänder sig om men det är ingen där. På n…[Läs mer]

 • Gustav Nilsson postade en uppdatering 27 April, 2018 01:05

  katterna fightades som vanligt och den ständiga jagningne efter mat fortsatte.

 • Anders postade en uppdatering 27 April, 2018 01:03

  Idag har jag fortsatt läsa min bok och den är bra. Man får veta mer om huvudpersonen och han verkar vara snygg man han är snäll och de gör han till ett mobb offer.

 • Simon postade en uppdatering 27 April, 2018 12:54

  Idag läste jag warrior.

  Det handlade om katten tigerklo som alla tycker är ett stort problem. Tigerklo var ute och jagade, plötsligt kom det ett snö oväder aom han fastnade i en lite stund. När han kom hem så skakade han av sig snön och la sig ner på filtten. När dom andra kom in och såg att han låg där så sa dom att han skulle gå och äta

 • Hej! Vad tycker ni om boken som helhet? Ris eller ros eller både och? Beskriv vad ni fastnar för, både positivt och negativt.

 • husse postade en uppdatering 20 April, 2018 03:43

  Jag läser om ”Svarta palmkronor” av Peder Sjögren. Det är en mycket rolig bok om några vinddrivna sjömän i Valencia. Den påminner en del om ”Riddarna vid Dannys bord” av John Steinbeck. Man kan misstänka att det finns en influens därifrån. Oavsett vilket är det en läsvärd bok. Man har roligt under läsningen.

 • Johanna postade en uppdatering 18 April, 2018 02:05

  Idag har jag läst om att Clara (huvudpersonen) har försökt springa iväg. Jag tror att det var en vildhäxa som skulle säga det tredje testet som Clara skulle göra, men Clara ville inte höra det eller hon ville inte göra något test så hon försökte springa därifrån. Men sen vände Clara om och gick tillbaka. Och så gjorde hon det första testet.

 • Annie postade en uppdatering 18 April, 2018 02:04

  Bok: ”Rum 213” av Ingelin Angerborn

  Elvira hittade en lapp på bussen om ett sommarkollo. Anmälningstiden hade gått ut men hon lyckades komma in ändå. På vägen till kollot stannade de på en mack för Elviras mamma skulle på toa. Då ser hon en bil med registreringsskylt ”RUM 213”. När de kommer fram till kollot har alla andra redan gått till sin…[Läs mer]

 • Elin postade en uppdatering 18 April, 2018 02:04

  ”De tysta stegen bakom” av Jonna Björnstjerna

  Idag så läste jag om att Elsas föräldrar fick reda på att hon brukade vara hos Andlige Allan ibland, och hennes pappa gick och skällde ut Allan och sa åt honom att lämna Elsa ifred. Senare så kom Allans brorson, Anton, hem till Elsa och gav henne en skyddsmedaljong mot elaka spöken. Elsas pappa tr…[Läs mer]

 • Anders postade en uppdatering 18 April, 2018 02:00

  Idag har jag börjat läsa beskyddaren. Huvudpersonen har en pappa som är död och en mamma som är på behandling. Man börjar att får veta att hans flickvän är försvunnen och att det är nån läskig tant som heter tok kärringen. Han börjar en ny skola och han räddar en tjock tjej för att bli buren.

 • Anna Jonsson postade en uppdatering 18 April, 2018 11:42

  Vad har boken för tema enligt dig? Är det en dystopi eller en psykologisk roman? En modernare variant av Robinson Crusoe?

 • Elin postade en uppdatering 13 April, 2018 03:51

  Jag gillar ironi och mörka berättelser.
  Brent Weeks är en av mina favoriter då han är riktigt bra på att blanda humor och mörker tillsammans med en story där man aldrig vet vad som kommer att hända. Du kan försöka gissa. Du kommer ha fel. Och minsta lilla karaktär kan visa sig ha en otroligt viktig del för handlingen.

  Jag gillar tegelstenar.…[Läs mer]

 • Johanna postade en uppdatering 13 April, 2018 10:10

  Idag har jag läst om att Clara (huvudpersonen) har sagt för korpmödrarna om vad Kimera har gjort emot henne. Kimera säger att Clara ljuger och att Clara kanske inte är en Vildhäxa. Korpmödrarna säger att Clara ska kalla på en mus för att se om hon är en vildhäxa. Clara kallar på en mus och en mus kommer och det visar sig då att Clara är en vildhäx…[Läs mer]

 • Anders postade en uppdatering 13 April, 2018 10:02

  Nu har jag börjat från början nu ska jag läsa en bok från och med nu. Jag ska läsa Beskyddarn av Haral Coben. Det verkar vara en bra bok så hoppas den är det, men om den är bra finns det fortsättningar tror jag.

 • Gustav Nilsson postade en uppdatering 13 April, 2018 09:58

  Ingemansland

  en kille tycker att det luckrar bensin i garaget och gummi. Sedan kom polisen med vapen och allt.

 • Visa mera