• Bjuvs Bibliotek postade en uppdatering 11 February, 2020 08:16

  Hej!

  Vi funderar lite på vem som är huvudkaraktären i berättelsen? No, Lou eller någon annan? Vad tycker du och varför det?

   

 • Ida postade en uppdatering 9 February, 2020 04:28

  Jag har massor av favoritförfattare då jag älskar att läsa. Det jag vill tipsa om idag är att den som aldrig har läst något av Stephen King borde göra det. Har snart läst färdigt Outsidern och det finns får författare som kan bygga upp spänningen som han gör. Kan inte sluta läsa!

 • Helena postade en uppdatering 7 February, 2020 03:51

  Henrik Tord förtjänar att bli läst. Vill speciellt tipsa om Lasaros tårar. En mörk berättelse som väcker många känslor och ger mycket att diskutera. Den utspelar sig dels i Avesta, dels i Thailands djungler. Om uppväxt, utanförskap och ensamhet. Om livet som inte blev som tänkt. Om missionärer i Thailands djungel. Om längtan efter någon. Med vå…[Läs mer]

 • Alina postade en uppdatering 30 January, 2020 09:21

  Tao Te Ching är den bok som väglett mig mest i livet.

 • Alina postade en uppdatering 30 January, 2020 08:22

  Jag återvänder till många böcker, min favorit Annihilation (2014) av VanderMeer (svensk titel: Avgrund (2018) som jag brukade bära omkring i väskan. Andra favoriter är Amatka (2012) av Tidbeck, Solaris (1961) av Lem och Speaker for the Dead (1986) av Card, (den sista är nog för tjock för att vara en bra bokcirkelbok).

  Det går kanske att ana et…[Läs mer]

 • Alina postade en uppdatering 29 January, 2020 09:22

  Jag gillar antika ornamenterade förgyllda bokomslag, kanske med beslag av metall, som går att låsa och kedja fast i en hylla. De kan också vara i sammet eller mönstervävt siden, broderade med pärlor eller juvelbesatta. De ser ut som smycken helt enkelt.

 • Ida postade en uppdatering 26 January, 2020 02:32

  Läste klart Förövarna av Nora Roberts nu i veckan. Har alltid gillat henne som författare men sina härliga person- och miljöbeskrivningar och underbart förutsägbara händelseutvecklingar. Ibland behöver man något som får en att byta plats utan att behöva tänka allt för mycket, något som bara får en att svepas med. Det är just vad Nora Robert är fö…[Läs mer]

 • Ida postade en uppdatering 19 January, 2020 02:29

  Just nu läser jag Förövarna av Nora Roberts. 

 • husse postade en uppdatering 3 January, 2020 03:54

  Jag har börjat läsa “Folkvandringstid” av Dick Harrison. Jag har bara läst inledningen än så länge. Boken verkar intressant med kopplingar till den aktuella debatten om migartionen.

 • husse postade en uppdatering 12 December, 2019 05:47

  Jag har nästan läst ut “Shosha” av Isaac Bashevis Singer. Den utspelas i judisk miljö i Polen, Warzawa, under mellankrigstiden. Pojken Ardele har grannfkickan Shosha som lekkamrat. När grannfamiljen flyttar skiljs de åt. Många år senare träffas de igen. Han har blivit författare och är omskriven i tidningarna. Shosha har varit sjuk och är fortfa…[Läs mer]

 • husse postade en uppdatering 30 November, 2019 03:17

  Jag har börjat läsa ”Män som spelar schack” av Kent Lundholm, Det handlar om Rulle, döende i cancer, som lämnar Lycksele lasarett och återvänder till hembyn Baklandet för att dö. Han för med sig ett fint utarbetat schackspel. Så långt är det en oväntat rolig läsning med tanke på ämnet.l.

 • Fatih Malmö postade en uppdatering 22 October, 2019 02:20

  Jag läser nu möss och människa .

 • husse postade en uppdatering 4 October, 2019 03:18

  Jag läser ”Svarta näckrosor” av Michel Bussi. Det är en fransk deckare, vars handling utspelas i den lilla franska byn Giverny, där Claude Monet målade sina tavlor med motiv av näckrosor. Han anlade en egen näckrosdamm. Platsen är idag ett museum, besökt av många turister. Boken är så här långt mycket läsvärd med många intressanta personporträtt.

   

 • Elina postade en uppdatering 23 September, 2019 04:57

  Hejsan! Jag planerade att komma ikväll, men väntar på en paketleverans som har blivit försenad :( hur länge brukar ni hålla på? Funderar på om jag kan invänta leveransen och komma förbi sen? Blir väl runt 18:30.

  /Elina

 • OliverS. postade en uppdatering 7 September, 2019 10:37

  tja!

  har du nån bok att rekommendera?

 • OliverS. postade en uppdatering 7 September, 2019 10:36

  vad läser du för kul då?

 • husse postade en uppdatering 3 September, 2019 03:01

  Jag läser ”Hadrianus minnen” av Marguerite Yourcenar. Det är den romerske kejsaren Hadrianus, som skriver ner sina minnen, när han förstår, att han inte har så långt kvar att leva. Det är en intressant läsning så långt som jag har hunnit. Det handlar inte så mycket om politiska intriger eller krigshändelser utan mera om hans intellektuella o…[Läs mer]

 • husse postade en uppdatering 30 August, 2019 02:56

  Jag läser ”Fascism. En varning” av Madeleine Albright. Den är intressant .Det är inte någon djupare analys av den fascistiska ideologin .Hon för några allmänna resonemang om vad fascism är. Huvuddelen av boken är skildringar av olika framträdande politiker, som kan sägas vara eller ha varit fascister. Förutom Hitler, Mussolini, Stalin, Franco…[Läs mer]

 • Spänningslitteratur, emellanåt kan också något facklitterärt slinka med som research för mitt eget skrivande eller av ren vetgirighet.

 • Klassisk svensk skönlitteratur. För att bättre förstå vårt gemensamma ursprung och under vilka betingelser Sverige och svenskarna formats genom historiens lopp. För att bättre förstå vår samtid behöver vi först förstå vår historia.

 • Visa mera