Guide

Har du blivit läsvän?
Börja med att registrera dig. Du hittar länk till registrering i verktygsfältet längst upp till höger.
Användarnamnet använder du när du loggar in. Det är också ditt @namn, om någon nämner eller vill komma i kontakt med dig. Det kan till exempel vara ditt förnamn. Om du särskriver användarnamnet läggs ett bindestreck till, förnamn-efternamn. Det som kallas Name i registreringsformuläret är ditt smeknamn på sidan. Du kan välja att ha både för- och efternamn eller valfritt smeknamn.
När registreringen, med bekräftelsemejl, är klar är det dags att lägga till en profilbild. Det gör du via genom att gå till din läsdagbok (länk i övre högra hörnet) och profil. Där väljer du byt avatar och kan ladda upp en egen bild. Nu är det bara att cirkla loss!

Här lär du dig mer om grundläggande funktioner och får tips om hur du startar cirklar. Har du frågor får du gärna ställa dem i cirkeln Hjälp: Frågor och svar.

Funktionerna på bokcirklar.se
Läshörna
Du når den längst upp till höger på startsidan när du loggat in. I läshörnan hittar du flera av ingångarna som beskrivs nedan.

Boktips
Ett statusflöde där du kan skriva korta eller långa texter och lägga in bilder eller video – se det som en läsdagbok där du kan dela dina läsupplevelser och skriva om böcker som betytt mycket för dig. Du kan själv filtrera vilka texter du vill se i flödet. Det du skriver här är synligt för alla och publiceras under rubriken Boktips på förstasidan.

Profil
Här kan du lägga upp en profilbild, avatar, ändra ditt användarnamn och lägga till en beskrivning av dig själv.

Vänner
Du kan lätt få läsvänner genom att göra vänförfrågningar. Vännerna kan du sedan bjuda in till bokcirklar.

Bokcirklar
Alla cirklar du är med i syns under fliken bokcirklar i din läshörna. Alla öppna och privata cirklar når du via rubriken Bokcirklar i toppmenyn.

Inställningar
Här kan du byta e-postadress och lösenord. Du kan också ställa in mängden e-postnotifieringar (e-post du får om omnämningar, kommentarer etc.) Här kan du även radera ditt konto.

Bokcirklar.se för mobil och surfplatta

Om du använder bokcirklar.se på mobilen kan du lägga till en genväg på hemskärmen från mobilens eller plattans webbläsare. Bokcirklar är uppbyggd med responsiv design. Det betyder att du kan använda den på såväl mobil, surfplatta som dator utan att ladda ner särskilda appar. Det är smidigt och roligt att kunna vara med i en cirkel på tåget eller på café.

 Så här startar du en bokcirkel på bokcirklar.se

  • Klicka på starta en egen bokcirkel
  • Fyll i cirkelns namn, namnge gärna med boktitel
  • Beskriv cirkelns tema
  • Välj om gruppen ska vara offentlig, privat eller gömd (tips: offentliga grupper får fler medlemmar)
  • Välj vilka som får bjuda in nya deltagare
  • Ladda upp en profilbild för bokcirkeln
  • Bjud in vänner till din bokcirkel
  • Klart! Nu hittar du cirkeln bland dina bokcirklar på din sida och kan skriva ett första inlägg

Tips!

  • Starta en cirkel om en viss bok eller ett författarskap. Sök gärna först i startsidans sökruta efter bokens titel, kanske finns det redan en cirkel om boken du vill diskutera?
  • Skapa en bokcirkel på bokcirklar.se för din fysiska bokcirkel, passa på att diskutera böcker mellan träffarna och vad ni ska läsa nästa gång.

Redan medlem?
Om du var medlem på den tidigare versionen av bokcirklar.se finns här en instruktion för hur du kan logga in med samma uppgifter.

Ta bort ditt konto
Klicka på ”Min läshörna” och “Inställningar”. Där väljer du “Ta bort konto” för att radera ditt konto helt.