• Anders kommenterade en aktivitet 30 May, 2020 05:32

  In reply to: Biblioteken i Halmstad gjorde en uppdatering i gruppen NÄR TEXTRADEN TÄNDS ANDRA TEXTEN: ”Det kommer aldrig va över för mig” (2014) Den här låten känns som om den skulle kunna vara en favorit hos många. Har […] Vy

  Men gud. Jag har ALDRIG reflekterat över att Håkan sjunger “skulle” i slutet.
  Det här vände ju på allt. Nu blev den ju en låt som jaget i låten sjunger till någon som inte finns med oss längre.

  “Och du skulle aldrig dö, nej”

  Jag får sätta mig och läsa om allt några gånger och smälta detta.

  • Kul med en “Aha-upplevelse”! För mig har denna texten alltid varit tung och sorglig. Det är så fint att Håkan kan göra låtar som är sorgliga men på samma gång har ett ös i sig med musiken.
   Återkom gärna med hur du känner för låten efter din nya insikt. Blev den bättre eller sämre?

 • Anders kommenterade en aktivitet 30 May, 2020 05:23

  In reply to: Emmmma gjorde en uppdatering i gruppen NÄR TEXTRADEN TÄNDS Vad tycker ni om de nya låtarna? Och just om den här “Bit dig i läppen”? Jag får inte riktigt samma Håkan feeling som jag brukar få. Trots att han kör […] Vy

  Uttrycket “bit dig i läppen” är för mig starkt associerat med att hålla tyst, inte våga stå för vad man tycker riktigt. Att vara på väg att säga något men i sista stund ångra sig.

  När jag läser texten till “bit dig i läppen” så får jag nästan en känsla av hopplöshet, flyktbenägenhet och (förlåt) användning av droger.

  “bit dig i läppen och…[Läs mer]

  • Användning av droger är i min mening något som är väldigt vanligt i Håkans texter, så det behöver du ju inte be om ursäkt för!
   Jag håller med om att det handlar mycket om svårhanterliga känslor och att vilja fly från dom.

 • Anders registrerade sig 17 May, 2020 01:02