• Åza Sjöstam gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Jane Austen-bokcirkel 2019-2020Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 7 November, 2019 02:52

  Berätta gärna mer om Jane Austens museum i Bath. Var det där hon bodde? Jag skulle verkligen vilja åka dit!

  • Ja det var där hon hade bott. Det stor en naturligt stor “docka” utanför med tidsenliga kläder och som föreställde Jane själv. Det var ganska många år sedan jag var där, men vill minnas att det var bara en liten lägenhet med möbler.

   • Så var det så litet? Jag trodde det var hela huset, att det var prästgården för visst var hennes far präst?. Bodde hon i sitt föräldrahem hela tiden, som ogift? Kunde en ogift kvinna på den tiden flytta till en egen lägenhet?

  • Jag har också varit där! I april förra året, det var fantastiskt! Museet var ganska litet dock, men vi fick avnjuta ett jättetrevligt afternoon tea längst upp i huset där de hade en liten servering och så kryllar ju hela Bath i övrigt av sevärdheter. Måsten för en Austen lover är ju inte bara att gå på Jane Austen Center utan även besöka The Pump Room (som ni säkert känner igen från Northanger Abbey som det sociala vattenhålet).

  • När jag var där sa de att det är ett likadant hus som det som familjen hade i Bath, men det verkliga huset hade de inte kunnat använda. Det ligger bara något kvarter därifrån, eller typ över gatan, om jag minns rätt, så det är i princip samma hus.