• Åza Sjöstam gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad)Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad) 16 April, 2020 11:10

  Om ni inte kan få nog av Jane Austen efter den här cirkeln så börjar svt sända “Sanditon” den 20 april, en dramatisering av Jane Austens sista roman som hon inte hann skriva klart. Jag håller på att läsa Sanditon nu så det ska bli kul att se hur TV-serien är.

  Förresten, välkomna alla som är nya i bokcirkeln. Kul att ni hittat hit! Var inte rädda att hoppa in i diskussionen, scrolla nedåt och svara på nya och gamla frågor i vilken ordning ni vill. :-)

  • Har någon sett hela eller börjat se Sanditon på SVT? Jag har sett tre avsnitt och jag måste säga att hittills skiljer sig tv-serien mycket från boken. Jag har inte läst klart boken, men upplever att den som gjort tv-serien både ändrat och kryddat handlingen och karaktärerna. Kanske för att göra den mer modern och intressant? Jag ska läsa klart hela boken innan jag ser resten av avsnitten så får vi se om jag har samma uppfattning senare.

   • Nu har jag läst på lite mer om tv-serien och den baseras tydligen endast på de 11 kapitel som Jane Austen hann skriva innan hon dog. Fortsättningen har manusförfattaren Andrew Davies skrivit. Det förklarar ju varför tv-serien och boken inte stämmer överens. Fortsättningen av boken är skriven av ”en annan dam” och är helt annorlunda än tv-serien. Intressant!

    • Nu ser jag vad du skrivit här om Sandition, Åza. Lite som jag trodde då. Jag har som sagt hittills bara sett ett par avsnitt men tror hela serien kommer att vara riktigt bra och sevärd, oavsett hur väl den följer JA:s bok eller ej. Läsa S, och även Lady Susan, kommer jag att göra nån gång längre fram.

   • Sandition får bli underhållningen nästa långhelg!

  • Ser fram emot att få se den. Tack för tipset!