• Biblioteken i Mölndal gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Blandade böcker med biblioteken i Mölndal!Blandade böcker med biblioteken i Mölndal! 1 October, 2020 01:07

  Lite nya frågor kring Övergivenheten!

  1. Boken bygger på Åsbrinks egen familjehistoria, men är också en roman (“Detta är skönlitteratur och därför är allt som berättas sant”). Hur ser du på genreblandningen? Vad medför det för möjligheter och svårigheter?
  2.  Hur tänker du kring individualitet kontra allmängiltighet i denna självbiografi/roman!
  • Jag har en tendens att tro på allt jag läser i romaner som bygger på författarens liv, men det är ju mer mitt problem än författarens :) I den här boken kanske det inte spelar jättestor roll heller.

   En stor del av historien som författaren skriver om är okänd för mig och jag förstår att det påverkat/påverkar henne mycket och det är ju många fasansfulla saker hon berättar om men hennes sätt att skriva berör mig tyvärr inte särskilt mycket. Så jag vet egentligen inte om historien är för privat för att vara allmängiltig eller om det är språket som gör det. (Känner mig hemsk som dissar den här boken, förstår egentligen att det är bra litteratur men den fångade inte mig)

   • Jag håller med dig. Den fångar inte mig heller. Tror det kan vara för mycket ord som ska vara metaforer, men det känns bara… tomt. Sen undrar jag om man skrev slogans mot judar i London? För nu är det där jag är, Sallys berättelse.