• Chris Aronsson gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Jane Austen-bokcirkel 2019-2020Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 16 January, 2020 05:23

    Lyckades till slut hitta åt en bok om Austen som jag visste fanns nånstans i mina något röriga bokhyllor! Jane Austen av Carol Shields. Läst ett par kapitel och den verkar bra och läsvärd. Så den kan jag nog rekommendera.  Dessutom kommer Emma som film här i januari! Sett trailern och den ser verkligen lovande ut, bra skådespelare iallafall. Så nu är frågan; se filmen först och läsa boken efteråt. Eller tvärtom. Eller samtidigt..

    • Tack för tipsen. Boken om Jane Austen av Carol Shields har vi här på bibblan, så den ska jag genast gå och låna.
      Jag var på bio häromdagen och såg då att det kommer en ny Emma-film, det hade jag ingen aning om innan. Bra tajming för denna bokcirkel! Jag rekommenderar att du läser boken först, det brukar i allmänhet vara bättre så att man får bilda sig en egen uppfattning om hur karaktärerna ser ut och så vidare. Dessutom brukar filmerna vara förkortade.

      • Det är nästan lite försent, Bill Nighy har fastnat på näthinnan! Men tur att filmen kommer i februari, den 14e t om, så hinns nog boken med innan jag ser filmen! Har nu sett hela F och K ordentligt från början till slut, ( den med Emma T) och som du säjer är det nog bättre att ha boken att luta filmen på. Intressant att se hur en film, bildspråket, byggts upp för att få fram bokens känsla. Googlade och upptäckte vilken mängd filmer och tvserier som gjorts på hennes böcker! Kanske ett nytt projekt? Boken/filmen Stolthet och fördom och zombies låter särskilt lockande!