• Chris Aronsson gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad)Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad) 2 May, 2020 08:41

    När vi läste Northanger Abbey kom jag på en bok jag läst för några år sedan. När jag googlade efter den råkade jag på en sida; J A Sequels and Pastishes, med en lista på 281 böcker! 281!! Med titlar som t ex Jane Fairfax, Undressing mr Darcy, Henry Tilney’s Diary osv osv. Man kan med andra ord grotta ner sej i Jane Austen böcker till döddagar. Och lessnar man kan man alltid läsa J A ruined my life! Skämt åsido är det fascinerande hur en författare, som dessutom verkade för 200 år sedan, fortfarande kan ge upphov till denna enorma mängd filmer och böcker! Tycker jag verkligen säjer nåt om hennes betydelse och påverkan än idag! Finns det nån mer författare som kan mäta sej med JA på det viset? Shakespeare?

    Hursomhelst, boken jag letade efter ingick i The Austen Project; sex författare som skrev moderna versioner av varsin roman. Jag läste Northanger Abbey av deckarförfattarinnan Val McDermid, som jag nu vet följde orginalet väldigt väl men utspelades i Edinborough, under en musikfestival bl a. Tyckte den var riktigt bra och läsvärd så den måste jag förstås rekommendera!