• Feminismen är i allra högsta grad levande! 
    Det konststerar jag glatt överraskad efter att under läsningens gång hållit extra koll på hur ofta eller sällan den feministiska debatten förekomer i privatlivet och konstvärlden, i litteraturen och i media. Ofrånkomligt kanhända då läsaren är nybliven sambo, konstnär, pedagog och Det enda könet-läsare. På första plats i dagens DN:s lista över årets bästa bloggar ligger till exempel “trettiotreandledningar” i topp, vars syfte är att besvara frågan “varför behövs feminism”. Blockeringen av sajten på Facebook hävdes efter ofattande protester. På andra plats kommer en bloggpost om den friande domen mot poejkarna som misstänktes för grupp våldtäkten på flickan i Tensta och på tredje mamman still Uma som skrev brev till H&M för att klaga på att t-shirten med tv-spelsmotiv som hon ville köpa bara fanns på killavdelningen. Sjätteplatsen innehas av Genusfotografens kritik av en dansk fisketidnings bilder på nakna kvinnor och slutligen “Mitt namn är My” och hennes uppgörelse med Marcus Birros Expressen-krönika om den “aggressiva avarten av feminsiter”. 
    I går recenserades svenska tv-serien “Fröken Frimans krig”, en sanna historia om klass, kön och AnnaWhitlock som bildade livsmedelsföreningens Svenska hem i kamp mot dåtidens matsnusk och för drabbade fattiga familjer.
    Förbereder mig för jobbresa till Kina och återkommer med reflektion kring läsningen av de sista kapitlen av vår bok. Catti Brandelius en av deltagarna i projektet, tillfrågades i ett radioprogram om vad hon ville ge någon i julklapp. Svar: Det enda könet :-)