• Fido postade en uppdatering 22 July, 2015 10:42

  Just nu läser jag “tjugo träd och en apelsin” av Hamdi Özyurt.Shindlah tipsaded mig om den.Det är en trevlig liten bok.Jag har inte läst ut den ännu men den får ett gott betyg. Dessutom har jag läst om “Dödssynden” och det är svårt att förstå att det fortfarande,efter femtio år är mer eller mindre riskfritt för poliser i USA att skjuta en svart eller färgad medborgare. Oftast frias förövaren har jag tyckt mig förstå.Det skall bli intressant att läsa Lee Harpers nya bok “ställ ut en vakt”.   Jag har också läst en “gammaldags” deckare från 1961.Författaren heter Shelley Smith (för mig helt okänd) men boken är betydligt roligare att läsa än de nya svenska deckare som jag läst. Så värst många har jag inte läst måste jag dock medge.

  sommarhälsningar från Fido

  • Hej @fido! Hamdi Özyurt är en mycket intressant och beundransvärd person. Förutom författare (och förläggare) är han (serie)tecknare. Kurd från Turkiet, bosatt på Gotland sedan 80-talet. Han skriver på turkiska och översätts sedan till svenska. Sedan några år tillbaka driver han ett förlag, med namn Storge (som betyder kärlek på grekiska).
   Boken du läst har kallats “en grekisk historia, skriven på turkiska av en kurdisk författare – nu på svenska”. Även jag gillar denna verklighetsbaserade kärlekshistoria!

  • Kul att du gillade den. Dödsynden låter som intressant läsning, deckare är dock inte mina favoriter. Janivarberg; vad kul med lite bakgrundsfakta kring författaren. Skulle absolut kunna tänka mig att läsa mer av den författaren.

   • Hej Shindla, Deckare är inte heller min favorit,men jag har fått tag på två gamla engelska från 60-talet.Jag har valt dom efter de fina omslagen. De är mycket annorlunda böcker,inte som Agatha Christie eller Dorothy Parker och absolut inte som den svenska deckarflodens böcker.Annorlunda helt enkelt.Svenska deckare läser jag aldrig praktiskt taget.Leif GW möjligen.

    • Hej Fido! Så väljer jag också böcker ibland ;) Vilka är dessa böcker? Tänker att jag kanske borde ge någon av dem en chans.