• Tredje delen i “Idealrealisation” heter passande nog “Influensa” (har legat nedbäddad senaste veckan, därav bristen på uppdateringar här…).

  Influensa
  någonstans i ryggen
  ungefär samma känsla
  i stortån.

  Diktjaget är sjuk och ängslig och har svårt att hänga med i den spirande modernitetens fart och fläkt. “Rädd” och “trött” återkommer fle…[Läs mer]

 • Elias Hillström kommenterade en aktivitet 18 November, 2016 05:05

  In reply to: Elias Hillström gjorde en uppdatering i gruppen Lyrikcirkeln 2016 Första delen i ”Idealrealisation” heter ”Fläckar” och har en för mig (nu när jag läser om Parland) lite oväntat mörk och allvarlig ton. Den sjuka […] Vy

  Ja visst är de egna! På ett underbart vis. Så både yrvakna och stringenta – författarens ungdom hörs i varje rad tycket jag.

  Och om det fanns ett konsumtionssamhälle vid den här tiden är det nog ett försiktigt sådant i jämförelse med det vi har omkring oss idag. Å andra sidan var det nytt. Och både skrämmande och fascinerande. “Bioreklamernas…[Läs mer]

 • Första delen i ”Idealrealisation” heter ”Fläckar” och har en för mig (nu när jag läser om Parland) lite oväntat mörk och allvarlig ton. Den sjuka natten är blek och tyst. Sagorna saknar mening (men är elaka!). Rummen har öde väggar. Och i hjärtat finns det inte plats för diktaren.

  Den Parland jag minns och tycker om bäst är den Parland som diktar…[Läs mer]

  • Ja de är lite egna dikterna! Det är ju ting som får liv, “husen nedhukade till språng” gillar jag. Han går runt och ser hela sin omgivning på det sättet, det måste varit en upplevelse för honom. Sista ordet i Fläckar är “k ö p !” . Det är spårvagnen som befaller honom. Han verkar kommentera konsumtionssamhället som väl var relativt nytt d…[Läs mer]

   • Ja visst är de egna! På ett underbart vis. Så både yrvakna och stringenta – författarens ungdom hörs i varje rad tycket jag.

    Och om det fanns ett konsumtionssamhälle vid den här tiden är det nog ett försiktigt sådant i jämförelse med det vi har omkring oss idag. Å andra sidan var det nytt. Och både skrämmande och fascinerande. “Bioreklamernas…[Läs mer]

 • Elias Hillström kommenterade en aktivitet 8 November, 2016 12:16

  In reply to: Elias Hillström gjorde en uppdatering i gruppen Lyrikcirkeln 2016 Dagarna går… veckan har till stor del ägnats åt vab och idag är det Alla helgons dag. Den inledande dikten i Idealrealisation:
  Dagarna växa en r […]
  Vy

  Hej Inaj! Ja visst är det annorlunda att läsa en diktsamling som e-bok. Uppfattningen och läsningen av enskilda dikter kanske inte påverkas så mycket men när det gäller uppfattningen av hela diktsamlingen tycker jag det verkligen känns annorlunda att läsa en e-bok (får återkomma till detta kanske).

  Mycket fin dikt, ditt val, tycker jag. Som d…[Läs mer]

 • Dagarna går… veckan har till stor del ägnats åt vab och idag är det Alla helgons dag. Den inledande dikten i Idealrealisation:

  Dagarna växa
  en rad vita spöken
  gengångare
  som återkomma och försvinna.

  Snart ny vecka och nya tag!

  (Jag fortsätter också hoppas på att någon av ni andra som är anmälda till den här cirkeln lyfter någon fråga…[Läs mer]

  • Hej! Jag hade lite problem att läsa dikterna först, såg ut som en blank sida, men förstod sen att man måste gå med pilarna. Jag fastnade för nr IV i Idealrelalistion.

   Min tanke om dig
   är som en rät linje,
   dess ena ända
   glöder i helvetet
   den andra
   ringlar brännande vit i himlen
   men i mitten
   är den sotig och kall.

   Om man jämför med dikten du valt…[Läs mer]

   • Hej Inaj! Ja visst är det annorlunda att läsa en diktsamling som e-bok. Uppfattningen och läsningen av enskilda dikter kanske inte påverkas så mycket men när det gäller uppfattningen av hela diktsamlingen tycker jag det verkligen känns annorlunda att läsa en e-bok (får återkomma till detta kanske).

    Mycket fin dikt, ditt val, tycker jag. Som d…[Läs mer]

 • Hej alla och varmt välkomna till den här Lyrikcirkeln som nu lämnar Rut Hillarp och går över till Henry Parland (1908-1930)

  Jag som ska försöka leda den här cirkeln heter Elias Hillström och är bibliotekarie på Stockholms stadsbibliotek. På biblioteket ordnar jag en mängd olika program och aktiviteter. Nästan alltid med någon slags anknytning til…[Läs mer]

 • Oj vad den här veckan gick fort! Speciellt kanske när man ordnar både litterär salong och tvåårskalas. Det var ju så mycket jag hade tänkt skriva om här. Berätta om, tipsa om.

  Hursomhelst.

  Känner att jag i […]

 • Elias Hillström kommenterade på inlägget, Solen 8 April, 2013 11:21

  Tack Krister och Hanna!

 • MiniatyrI mitt arbete som bibliotekarie på Stockholms stadsbibliotek är jag med och anordnar en mängd olika litterära program. Främst på Medborgarplatsens bibliotek men även på Stadsbiblioteket vid Odenplan.

  De flesta […]

 • Elias Hillström skrev ett nytt inlägg, Solen 4 April, 2013 11:05

  Idag spelade jag och mina bibliotekariekollegor Patrik Schylström och Alice Thorburn in andra avsnittet av vår nystartade “bibliotekspodd” Solen. Alltså: vi spelar in (rakt upp och ner) mellan en halvtimmes och […]

 • Elias Hillström skrev ett nytt inlägg, Hej! 2 April, 2013 09:59

  MiniatyrJag som ska blogga lite här de närmaste två veckorna heter Elias Hillström. Anledningen till att jag ska göra det är nog främst två:

  1) Jag är bibliotekarie, jobbar på Stockholms stadsbibliotek och har, bland […]