• Emmmma gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för NÄR TEXTRADEN TÄNDSNÄR TEXTRADEN TÄNDS 20 May, 2020 11:03

  Vad tycker ni om de nya låtarna? Och just om den här “Bit dig i läppen”?

  Jag får inte riktigt samma Håkan feeling som jag brukar få. Trots att han kör med sina välkända begrepp.

  Han återkommer ofta till naturen, även i denna låten. Så som “Höga berg och djupa dalar”.  Vad tycker ni andra?

   

  • Jag får samma Håkan-feeling vad det gäller texten men inte musiken…men det är ju en annan diskussion :)

   Tycker att det är samma fina gräns mellan hoppfullt och hopplöst (höga berg och djupa dalar), det liksom ligger i mottagarens egna sinnesstämning, kanske?

   Tänker att temat i låten också känns igen sedan tidigare, att bli hög på musik och…[Läs mer]

  • Jag tycker att Håkan har lyckats knyta ihop säcken från första början när känn ingen sorg kom. Det ungdomliga i låten Alla drömmar uppfyllda och sen det fina gitarrspelet i ”studentfylleflaken” påminner om ”ett kolikbarns bekännelser” samt ”luften bor i mina steg” . ”Två steg från paradiset påminner om bit dig i läppen. Han visar återigen…[Läs mer]

   • Intressant observation om att gitarrspelet i “Studentfylleflaken” påminner om “Ett kolikbarns bekännelser”. Inget jag tänkt på men ska lyssna en gång till!
    Det är kul med olika tolkningar av texter och när man kan diskutera tolkningarna så kan man se på en text med nya ögon. Jag personligen tolkade inte alls uttrycket bit dig i läppen som nåt li…[Läs mer]

    • Uttrycket “bit dig i läppen” är för mig starkt associerat med att hålla tyst, inte våga stå för vad man tycker riktigt. Att vara på väg att säga något men i sista stund ångra sig.

     När jag läser texten till “bit dig i läppen” så får jag nästan en känsla av hopplöshet, flyktbenägenhet och (förlåt) användning av droger.

     “bit dig i läppen och…[Läs mer]

 • Emmmma registrerade sig 23 April, 2020 01:43