• Feelgoodbibliotekarien gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Sommarbokcirkel – Stål av Silvia AvalloneSommarbokcirkel – Stål av Silvia Avallone 26 June, 2013 09:43

    Nu startar jag en ny tråd. Det är ju mycket kropp och och anspelningar på sex i boken. Hur tänker ni kring det? Vilken relation har tjejerna till sin sexualitet?

    • Jag funderade lite på det när jag läste och tänkte att det handlar om en väldigt utsatt och rå miljö, och väldigt macho. Det är mycket sex, men också våld och droger. Ett samhälle i förfall där det gäller att överleva. Tjejerna har till en början en väldigt barnslig och naturlig relation till sin sexualitet som sedan glider över i den gängse bilden kring hur en kvinna “ska” vara. I värsta fall kan sex användas som en flykt också. En hel del madonna och hora-resonemang. Antingen är kvinnorna slampor eller mödrar. Ja, det var lite lösa tankar kring det hela. :)

    • Ja till en början tyckte jag att flickorna hade en ganska fri inställning till sin sexualitet…de gjorde som de ville och verkade strunta i vad fäderna tyckte om deras utspel. Men eftersom så ändrar jag min tanke och tänker att de är ju en produkt av hela samhället. Vad som förväntas.