• Hej alla

  Nu har jag läst ut boken

  • Vad kul! Vad tyckte du? Vad tycker du om huvudpersonen? Hur tycker du att hon skildras? Tycker du att boken påminner om någon filmklassiker?

   • Tyckte om boken, oväntat slut misstänkte inte den personen, skriver så så jag inte avslöjar för mycket. Redan tittat efter fler böcker AJ Finn men hittade inget. Anna? Ja du, sorglig kvinna med mycket skuld i själ och sinne. Man misstänkte från början att något inte stämde riktigt ang familjen. Hon skildras som en missbrukare som bär på en stor tyngd fastän riktigt intelligent och där var man lite tveksam, spelar hon schack, hjälper hon genom agora gruppen eller var det inbillning så mycket tabletter och alkohol och ändå klara av det. Ja den påminner om den filmen fönstret åt gården Hitchcock

  • Nu har jag också läst boken. Tror inte jag rekommenderar den till andra även om jag själv tyckte den var ganska intressant ur ett psykologiskt perspektiv. En riktig mardrömshistoria med tanke på vad som hade triggat igång Annas PTSD, agorafobi och missbruk och att hon sen dessutom inte blev trodd på sina iakttagelser om vad som hade utspelat sig hos grannen mittemot. (Det lär sitta många oskyldiga i fängelse som har blivit dömda på felaktiga grunder)
   Jag upplevde boken lite tjatig med allt vinpimplande . Det var inte förrän närmare slutet av boken som den hettade till och vi fick svar / förklaringar på varför Anna men även övriga karaktärer betedde sig som dom gjorde . Gåtan fick sin lösning till slut.