• Sofia Engvall postade en uppdatering 4 December, 2014 09:45

  tappade läslusten totalt någonstans i början av “Sankmark” av Jhumpa Lahiri. Makalöst seg bok.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 13 September, 2014 10:08

  har läst ut “ryskt bläck”. Fy vad dålig.

 • Sofia Engvall kommenterade en aktivitet 13 September, 2014 10:07

  In reply to: Sofia Engvall postade en uppdatering har läst ut “Araben” av Pooneh Rohi. Bra och avancerat om mellanskap. Vy

  Mellanskap är att både vara och inte-vara på samma gång. Ett annat uttryck för dubbelt innanförskap/utantanförskap. Att höra till, fast ändå inte.

  • I så fall kan jag tänka mig att Haruki Murakamis bok “Den färglöse herr Tazaki ” kan sägas handla om detta.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 10 September, 2014 06:47

  har snart läst halva “Ryskt bläck” av Tatiana de Rosnay. Gillar den inte alls. Manlig författare försöker skriva uppföljare till succéroman  och fantiserar om andra kvinnor än sin svartsjuka flickvän. Ny genre:man-litt?

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 10 September, 2014 06:43

  har läst ut “Araben” av Pooneh Rohi. Bra och avancerat om mellanskap.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 17 August, 2014 09:57

  har läst ut “Skymning över Svarta havet” av Domnica Radulescu. En vuxenroman som passar bättre för tonåringar. Ojämn story. Seg i början, bra i mitten, hafsigt slut. Kärlek, spänning och diktatur. Bra diskuusionsunderlag till teman om demokrati och mänskliga rättigheter.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 12 August, 2014 10:00

  avslutade “Depeche mode” av Serhij Zjadan för några dagar sedan. Fulla unga män med för mycket fritid är inte vad jag anser vara en rolig handling.

 • Sofia Engvall kommenterade en aktivitet 6 August, 2014 08:16

  In reply to: Sofia Engvall postade en uppdatering har läst ut “Moskva, jag älskar dig inte” av Sergej Minajev. En Pulp fiction-inspirerad historia om en portfölj med en miljon försvunna dollar. Platta karaktärer men intr […] Vy

  “Moskva” är ganska enkel i sin uppbyggnad eftersom portföljen är huvudperson och personerna som i tur och ordning hittar den är bipersoner som är fristående från varandra.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 6 August, 2014 12:53

  har läst ut “När kejsaren var gudomlig” av Julie Otsuka, föregångaren till “Vi kom över havet”. “När kejsaren var gudomlig” handlar om hur den japanska befolkningen i Kalifornien internerades i läger efter attacken mot Pearl Harbor. Romanen väcker många intressanta frågor om identitet, assimilering och konstruktionen av Den Andre.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 5 August, 2014 10:48

  har läst ut “Moskva, jag älskar dig inte” av Sergej Minajev. En Pulp fiction-inspirerad historia om en portfölj med en miljon försvunna dollar. Platta karaktärer men intressant kritik av det samtida Ryssland.

  • Bra tips, den ska jag läsa. Ser att den finns inne på lokala biblioteket. Själv har jag simmat så mycket i sommar så jag fick ta att läsa Simmaren av Joakim Zander. En thriller/spänningsroman som är svår att lägga ifrån sig. Men det är inte mycket som stannar kvar. Tycker också att den här typen av litteratur krånglar till det lite för mycket i s…[Läs mer]

   • “Moskva” är ganska enkel i sin uppbyggnad eftersom portföljen är huvudperson och personerna som i tur och ordning hittar den är bipersoner som är fristående från varandra.

 • Sofia Engvall kommenterade en aktivitet 2 August, 2014 03:23

  In reply to: Sofia Engvall postade en uppdatering avslutade “Pojken som läste Jules Verne” igår. Spännande om spanska inbördeskrigets efterdyningar. Dock hade jag gärna velat ha fler miljöbeskrivningar för att hålla isär al […] Vy

  Spanska läsare har en annan förförståelse för både historia och geografi, så för dem spelar miljöbeskrivningarnas vara eller icke vara en mindre roll.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 31 July, 2014 03:05

  avslutade “Pojken som läste Jules Verne” igår. Spännande om spanska inbördeskrigets efterdyningar. Dock hade jag gärna velat ha fler miljöbeskrivningar för att hålla isär alla personer och byar.

  • Och det handlar alltså om romanen av Almudena Grandes. :-)
   Jo, jag skrev ju om den här för en månad sedan.
   Det är ett visst “sjå” att hålla reda på alla personer och byar – det har du helt rätt i.

   M v h Mohikanen.

   • Spanska läsare har en annan förförståelse för både historia och geografi, så för dem spelar miljöbeskrivningarnas vara eller icke vara en mindre roll.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 22 July, 2014 10:34

  har läst ut “Everything good will come” av Sefi Atta och på allvar börjat på upp ögonen för nigeriansk litteratur.

 • Sofia Engvall kommenterade en aktivitet 3 July, 2014 09:30

  In reply to: Annika Hermele gjorde en uppdatering i gruppen ”Jag heter inte Miriam” av Majgull Axelsson Hur fungerar berättelsens struktur? Vy

  Jag hade lite svårt att hålla isär hoppen mellan de parallella spåren: före lägertiden, lägertiden, första tiden i Sverige, nutid. Dock flyter storyn bra och är lätt att ta till sig.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 3 July, 2014 09:24

  läste ut “Luffarens sista dans” igår. Stämningsfullt och fint om Charlie Chaplin.

 • Sofia Engvall kommenterade en aktivitet 18 June, 2014 08:16

  In reply to: Sofia Engvall postade en uppdatering har snart läst ut “The Guts” av Roddy Doyle. “The Commitments” 20 år senare är en utmärkt ursäkt för att få skriva fanfic om sina egna karaktärer. Vy

  En fristående fortsättning med fokus på Jimmy Rabbitte med familj. Övriga personer som återkommer är Imelda Quirke, Outspan och någon filur från The Snapper eller The Van.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 16 June, 2014 10:58

  har snart läst ut “The Guts” av Roddy Doyle. “The Commitments” 20 år senare är en utmärkt ursäkt för att få skriva fanfic om sina egna karaktärer.

 • Sofia Engvall postade en uppdatering 3 June, 2014 04:35

  läser “En av oss sover” av Josefine Klougart. Intensiv, vacker och långsam. Kluven till hennes bildspråk.

 • Visa mera