• Åsa Grenholm gick med i gruppen Grupplogga för Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad)Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad) 4 October, 2019 03:44

  • Stolthet och fördom är en av de böcker jag läst flera gånger. Jag har också sett diverse olika versioner av filmer och spin-offs. Det har ju också kommit en del böcker som bygger på just Stolthet och fördom. Mitt bästa tips av dem är “Huset Longbourn” av Jo Baker. Där får man hela berättelsen sedd ut tjänstefolkets perspektiv – lite läskigt när man är förtjust i vissa av karaktärerna, men den är väldigt bra! “När döden kom till Pemberley” gillade jag inte lika mycket. 

   • Vad intressant. Huset Longbourn måste jag läsa, även om jag inser att man kan få en annan uppfattning om karaktärerna. När döden kom till Pemberley läste jag när den kom ut, men den lämnade inga bestående intryck.

   • Jag gillade också Huset Longbourn, den påminner lite om Downton Abbey eftersom den skildrar tjänstefolkets liv parallellt med herrskapsfolket.
    Jag har också läst När döden kom till Pemberly, men om jag inte minns fel så gillade jag inte riktigt hur livet blev för karaktärerna i den historien.

  • Rekomenderar Huset Loungbourn av Jo Baker. Det finns även böcker skrivna av Emma Tennant som är fortsättningar – Elinor och Marianne, Pemberley, Pemberley Revisited.