• husse postade en uppdatering 3 December, 2013 02:40

  Just nu läser jag Fallet Collini av Ferdinand von Schirach.Den unge försvarsadvokaten Caspar Leinen får sitt första fall. Det hela verkar enkelt. Fabrizio Collini har uppsökt företagsledaren Hans Meyer på ett hotell i Berlin. Han har utgett sig för att vara journalist, men skjuter Meyer med fyra skott. Han stannar kvar tills polisen kommer och lkåter sig gripas. Den enda oklara punkten är hans motiv. Han vägrar att säga något. 
  Caspar Leinen upptäcker till sin förvåning att mordoffret är den man, som han som barn brukade kalla farbror Hans, hans kamrats farfar. Kamratens syster hör av sig och är upprörd över att han vill “försvara det där svinet”.Boken är spännande. Den är skriven på ett sakligt språk med ett starkt driv.Det är intressant att följa Leinens arbete med att komma underfund med motivet.
   

  • Hej @husse! Jag tar ditt inlägg som ett lästips, och lånar boken direkt! Finns likhet med Högläsaren/annan tysk efterkrigslitteratur?

   • Det var menat som ett lästips. Högläsaren känner jag inte till.
    Däremot kan jag också¨rekommendera hans två berättelsesamlingar Brott och Skuld.Det är berättelser om brott, ibland komiska, ibland tragiska.
    Författaren är advokat i Berlin.
    Intressant är att han är sonson till Baldur von Schirach, som var ledare för Hitler-Jugend.