• Grupplogga för Boktokarna 15 October, 2020 02:30

  Det står någonstans i boken, att Sindre (Fossmo) inte “tror”. Jag vet inte vad det bygger på, kanske intervju med den verklige pastorn. I så fall stärker det mina misstankar, att pastorerna helt enkelt är ute efter att göra karriär och få makt.
  Det är som Mohikanen säger. Om de påstår sig ha fått ett budskap, ett tilltal, från Gud är det omöjligt att motbevisa dem.
  När det gäller skilsmässa är Pingströrelsen idag inte så avståndstagande som man har varit tidigare. Även delar av ‘svenska Kyrkan har tidigare varit helt emot skilsmässa.
  På Pingstkyrkans hemsida kan man läsa vad de anser om skilsmässa: https://www.pingst.se/om-pingst/fakta-och-forskning/fragor-och-svar/
  15 October, 2020 02:30

  • Jo… Men accepterandet sitter långt inne. Förfärligt trångsynt om det ska behövas misshandel etc för att ha “legitimt” skäl. Men de är väl rädda för smittoeffekten. Det som förut varit tabu och en omöjlighet: om man ser att det inte är det längre så kan det locka … Och hur “heligt” är äktenskapet då ( menar vissa)? Har för mig att sångerskan Ingamay Hörnberg blev utfryst när hon skilde sig. Men mycket kan ju ha hänt efter det…

   Det stämmer att en del inom Svenska Kyrkan har eller har haft samma syn. Vägrat viga ett par om någon av parterna varit gift förut. Och det är klart: stå där och lova flera ggr inför Gud och hela församlingen… :-) :-)

   • När jag gick i gymnasiet hade vi en kristendomslärare, som ville att vi skulle diskutera olika aktuella frågor. En gång diskuterade vi om präster i Svenska kyrkan, som vägrade viga frånskilda. Läraren menade, att de kunde hänvisa till någon kollega, som kunde tänka sig att viga dem. Vi tyckte, att det var en märklig syn. Om man anser, att något är djupt syndigt ska man hänvisa till en annan präst, som kan begå “synden”.