• Johanna postade en uppdatering 27 April, 2018 12:10

  Idag har jag läst om att Clara (huvudpersonen) gjort proven vattnets eld och jordens eld. När hon skulle göra vattnets eld var hon väldigt rädd, men sen efter att hon gått ner i vattnet försvann rädslan lite. När hon skulle göra jordens eld var hon inte rädd först men sen när hon kom in i den mörka gången/grottan så blev hon lite rädd.

  Citat: ”…[Läs mer]

 • Johanna postade en uppdatering 18 April, 2018 01:05

  Idag har jag läst om att Clara (huvudpersonen) har försökt springa iväg. Jag tror att det var en vildhäxa som skulle säga det tredje testet som Clara skulle göra, men Clara ville inte höra det eller hon ville inte göra något test så hon försökte springa därifrån. Men sen vände Clara om och gick tillbaka. Och så gjorde hon det första testet.

 • Johanna postade en uppdatering 13 April, 2018 09:10

  Idag har jag läst om att Clara (huvudpersonen) har sagt för korpmödrarna om vad Kimera har gjort emot henne. Kimera säger att Clara ljuger och att Clara kanske inte är en Vildhäxa. Korpmödrarna säger att Clara ska kalla på en mus för att se om hon är en vildhäxa. Clara kallar på en mus och en mus kommer och det visar sig då att Clara är en vildhäx…[Läs mer]

 • Johanna postade en uppdatering 21 March, 2018 02:08

  Idag har jag läst om att Clara (Huvudpersonen), Isa och andra personer reste genom vildvägarna tills dom kom till en plats. Clara hade ju skadat sig så istället för att gå fick hon rida Stjärna.

  Citat: ”Vi är snart framme”

  Kommentar: Det får mig att tänka på när man åker t.ex. bil och frågar hur långt det är kvar tills man är framme.

 • Johanna postade en uppdatering 14 March, 2018 02:06

  Idag har jag läst att Clara (Huvudperonen) hittades av en svart katt, jag tror att det är samma katt som rev Clara i början av boken, katten la sig brevid Clara och kallade på andra vildhäxor. Clara hittades och kom hem till sin moster Isa igen.

  Citat: ”Vad betyder det?”

  Kommentar: Det får mig att tänka på när någon säger ett ord och så vet man…[Läs mer]

 • Johanna kommenterade en aktivitet 12 March, 2018 02:00

  In reply to: Elin postade en uppdatering Idag så läste jag om att Elsa städade hela huset med sina föräldrar. Hon tyckte hon hörde steg i hallen, och att någon stod och kollade på henne bakom henne när hon städade, men det v […] Vy

  Jag skulle kanske bli ganska rädd om jag såg någon som bara stod ute helt ensam när det är mörkt ute.

 • Johanna postade en uppdatering 12 March, 2018 01:47

  Idag har jag läst om att Clara (huvudpersonen) såg att det brann vid stallet och att hon gick ut för att släppa ut djuren ur stallet. Men efter att hon släppt ut gätterna och kanske hästen så tittar hon upp och ser Kimera, en ond person med vingar och gula ögon. Kimera tar Clara och går in i vildvägarna.

  Citat: ”Kallt järn”

  Kom…[Läs mer]

 • Johanna postade en uppdatering 26 February, 2018 02:08

  Idag har jag läst om att Clara (huvudpersonen) har pratat med sin kompis Oscar. Senare går Clara till ett sto som heter Stjärna och börjar ta hand om henne. Men när Clara håller på att ta hand om Stjärna så ropar Isa (Claras moster) att Clara ska gå in.

 • Johanna kommenterade en aktivitet 12 February, 2018 02:15

  In reply to: Ida postade en uppdatering Bok: De som går igen av Marcus Sedgwick. Idag har jag läst om när Peter fick se ”Skuggornas drottning” för ungefär två år sedan (i bokens tid) Han och hans pappa Tomas satt i ett träd o […] Vy

  Bra kommentar, jag förstår typ inte häller hur det går till när man sågar någon mitt i tu.

 • Johanna postade en uppdatering 12 February, 2018 02:08

  Idag har jag läst att Clara (Huvudpersonen) har fått sin första lektion. Clara är lärling hoss sin moster Isa, hon ska lära sig att bli en vildhäxa. Hennes första lektion var någonting om loppor.

  Clara har även träffat Kahla som också är en lärling hoss Claras moster Isa. Det är tydligt att Kahla inte tycker om Clara.

  Citat: ”Jag gjorde det!”…[Läs mer]

 • Johanna kommenterade en aktivitet 7 February, 2018 02:00

  In reply to: Annie postade en uppdatering Bok: Ivanhoe av Walter Scott När riddarna har kämpat klart är publiken ej nöjda, de hade hoppats på mer. Men då kommer en riddare på en svart häst som ingen vet vem det är. Han vägr […] Vy

  Jag tycker också att man kan ha på sig vilka kläder som hellst utan att man ska bli hatad.
  Man får ha på sig vilka kläder man vill, bara man trivs i det.

 • Johanna postade en uppdatering 7 February, 2018 01:54

  Det jag läst idag handlade om att Clara (huvudpersonen) har åkt till sin moster Isa. Dem ska åka dit för att Claras mamma har fått reda på vad som hände när Clara och hennes kompis skulle hem efter skolan. Istället för att Clara ska få sova i soffan som hon gjorde en egång innan så ska hon få ett eget rum. Clara har frågor och dem tänker Isa sva…[Läs mer]

 • Johanna kommenterade en aktivitet 5 February, 2018 02:08

  In reply to: Elin postade en uppdatering Boken jag läser heter ”De tysta stegen bakom” och är en lite läskigare bok, vilket var därför jag valde den. Den handlar om en tjej, runt 13 år, som heter Elsa. Hon och hennes familj (m […] Vy

  När jag läste din kommentar tänker jag på när man har ett kalt täcke och typ börjar frysa under täcket tills det blir varmt.

 • Johanna kommenterade en aktivitet 5 February, 2018 02:04

  In reply to: Ida postade en uppdatering Idag läste jag om att Peter (huvudpersonen) gått ut för att hämta in pengar för ved han och hans pappa sålt till byborna. Han hörde musik och såg att det var romer som spelade […] Vy

  Ja, jag tänker lite på att man typ lotsas skrattar och helt plötsligt slutar skrattar och blir helt neutral i annsiktet.

 • Johanna postade en uppdatering 5 February, 2018 01:59

  Idag har jag läst att huvudpersonen, Clara tror jag att hon heter, att hon gick till skolan och skulle göra ett grupparbete där dem skulle ta ut adjektiv ur en bok, och under lektionen stöter dem på en mus. När Clara och henner kompis cycklar hem så är det dimmigt och mörkt så att det är svårt att se.

  Citat: ”Vi kanske ska leda cyklarna”.…[Läs mer]

 • Johanna postade en uppdatering 29 January, 2018 02:04

  Idag har jag läst om att huvudpersonen fick hjälp av en dryck och typ av att hennes moster rörde henne i pannan och ner i nacken och av mågon typ song. Och att hon också är påväg hem.

  Citat: ”Hur skulle jag kunnat det?”

  Kommentar: Jag tänker på typ att man ska göra något som man själv tycker är svårt och så tänker man typ ”hur ska jag göra det?”.

  • Ja, något sånt. Det det kan vara ganska jobbigt när man ska göra något svårt eller något man inte vet hur man ska göra.

 • Johanna och Profilbild för SimonSimon är nu vänner 29 January, 2018 01:59

 • Ida och Profilbild för JohannaJohanna är nu vänner 29 January, 2018 01:54

 • Filip och Profilbild för JohannaJohanna är nu vänner 25 January, 2018 09:21

 • Visa mera