• Johanna kommenterade en aktivitet 12 February, 2018 02:15

  Svar på: Ida postade en uppdatering Bok: De som går igen av Marcus Sedgwick. Idag har jag läst om när Peter fick se ”Skuggornas drottning” för ungefär två år sedan (i bokens tid) Han och hans pappa Tomas satt i ett träd o […] Vy

  Bra kommentar, jag förstår typ inte häller hur det går till när man sågar någon mitt i tu.

 • Johanna postade en uppdatering 12 February, 2018 02:08

  Idag har jag läst att Clara (Huvudpersonen) har fått sin första lektion. Clara är lärling hoss sin moster Isa, hon ska lära sig att bli en vildhäxa. Hennes första lektion var någonting om loppor.

  Clara har även träffat Kahla som också är en lärling hoss Claras moster Isa. Det är tydligt att Kahla inte tycker om Clara.

  Citat: ”Jag gjorde det!”…[Läs mer]

 • Johanna kommenterade en aktivitet 7 February, 2018 02:00

  Svar på: Annie postade en uppdatering Bok: Ivanhoe av Walter Scott När riddarna har kämpat klart är publiken ej nöjda, de hade hoppats på mer. Men då kommer en riddare på en svart häst som ingen vet vem det är. Han vägr […] Vy

  Jag tycker också att man kan ha på sig vilka kläder som hellst utan att man ska bli hatad.
  Man får ha på sig vilka kläder man vill, bara man trivs i det.

 • Johanna postade en uppdatering 7 February, 2018 01:54

  Det jag läst idag handlade om att Clara (huvudpersonen) har åkt till sin moster Isa. Dem ska åka dit för att Claras mamma har fått reda på vad som hände när Clara och hennes kompis skulle hem efter skolan. Istället för att Clara ska få sova i soffan som hon gjorde en egång innan så ska hon få ett eget rum. Clara har frågor och dem tänker Isa sva…[Läs mer]

 • Johanna kommenterade en aktivitet 5 February, 2018 02:08

  Svar på: Elin postade en uppdatering Boken jag läser heter ”De tysta stegen bakom” och är en lite läskigare bok, vilket var därför jag valde den. Den handlar om en tjej, runt 13 år, som heter Elsa. Hon och hennes familj (m […] Vy

  När jag läste din kommentar tänker jag på när man har ett kalt täcke och typ börjar frysa under täcket tills det blir varmt.

 • Johanna kommenterade en aktivitet 5 February, 2018 02:04

  Svar på: Ida postade en uppdatering Idag läste jag om att Peter (huvudpersonen) gått ut för att hämta in pengar för ved han och hans pappa sålt till byborna. Han hörde musik och såg att det var romer som spelade […] Vy

  Ja, jag tänker lite på att man typ lotsas skrattar och helt plötsligt slutar skrattar och blir helt neutral i annsiktet.

 • Johanna postade en uppdatering 5 February, 2018 01:59

  Idag har jag läst att huvudpersonen, Clara tror jag att hon heter, att hon gick till skolan och skulle göra ett grupparbete där dem skulle ta ut adjektiv ur en bok, och under lektionen stöter dem på en mus. När Clara och henner kompis cycklar hem så är det dimmigt och mörkt så att det är svårt att se.

  Citat: ”Vi kanske ska leda cyklarna”.…[Läs mer]

  • Ja och man ska väl också leda cykeln över ett övergångsställe?

 • Johanna postade en uppdatering 29 January, 2018 02:04

  Idag har jag läst om att huvudpersonen fick hjälp av en dryck och typ av att hennes moster rörde henne i pannan och ner i nacken och av mågon typ song. Och att hon också är påväg hem.

  Citat: ”Hur skulle jag kunnat det?”

  Kommentar: Jag tänker på typ att man ska göra något som man själv tycker är svårt och så tänker man typ ”hur ska jag göra det?”.

  • Ja, något sånt. Det det kan vara ganska jobbigt när man ska göra något svårt eller något man inte vet hur man ska göra.

 • Johanna och Profilbild för SimonSimon är nu läsvänner 29 January, 2018 01:59

 • Ida och Profilbild för JohannaJohanna är nu läsvänner 29 January, 2018 01:54

 • Filip och Profilbild för JohannaJohanna är nu läsvänner 25 January, 2018 09:21

 • Johanna kommenterade en aktivitet 25 January, 2018 09:21

  Svar på: Vidhöge bokcirkelåk7 postade en uppdatering Skriv vad dagens läsning handlade om och vilka tankar du får om detta. Ta ut ett citat och berätta vilka tankar du får av detta.När du är klar skriver du dina tankar […] Vy

  I boken Vildhäxa eldprovet så har jag läst denna gången:

  Huvudpersonen har blivit riven av en stor svart katt första gången som jag läste denna boken. Och idag när jag läst den så har huvudpersonen fått 40 graders feber, så då måste hon och hennes mamma åka upp till hennes moster för att få hjälp.
  Och om man blev riven av en katt kunde man få…[Läs mer]

 • Gustaf och Profilbild för JohannaJohanna är nu läsvänner 25 January, 2018 09:20

 • Johanna och Profilbild för EmmaEmma är nu läsvänner 25 January, 2018 09:20

 • Johanna registrerade sig 25 January, 2018 08:39