• Alina postade en uppdatering 27 February, 2020 02:46

  En genre jag skulle vilja läsa mer inom är biografier och särskilt av människor som vuxit upp och levt i andra omständigheter och/eller länder.

 • Alina gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för De Trennes BokcirkelDe Trennes Bokcirkel 27 February, 2020 10:25

  Under senaste träffen talade vi om att eventuellt läsa en klassiker som tredje bok. Kommentera gärna på denna post med bokförslag! Vilken klassiker ska vi välja och varför är du sugen på att läsa den?

  • Jag är lite sugen på Skattkammarön, enbart för att jag inte läst den än och känner att jag borde. Lite lika med Dr Jekyll och Mr Hyde =)

   • Skattkammarön verkar rolig att läsa, det är en 9-12 årsbok. Det är lite pirater i Outlanderserien också (jag ser filmatiseringen på Netflix just nu) och jag gillar äventyrsböcker i historisk miljö.

    Dr Jekyll och Mr Hyde är nog mer komplex (inte endast för att det är vuxenlitteratur) och erbjuder djupare diskussionsämnen.

 • Alina gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för De Trennes BokcirkelDe Trennes Bokcirkel 27 February, 2020 10:24

  Vi har talat om att läsa en skräckbok till höstlovet 2020. Kommentera gärna på denna post med bokförslag! Vilken skräckbok ska vi läsa och varför är du sugen på att läsa den?

  • Mitt eget förslag är Jeff Vandermeers Avgrund. Jag har själv läst den ett par gånger på engelska men aldrig på svenska. Läs gärna bokrecensionen här: (https:) //ibokhyllan.blogspot.com/2018/07/avgrund-av-jeff-vandermeer.html

 • Alina postade en uppdatering 30 January, 2020 10:21

  Tao Te Ching är den bok som väglett mig mest i livet.

 • Alina postade en uppdatering 30 January, 2020 09:22

  Jag återvänder till många böcker, min favorit Annihilation (2014) av VanderMeer (svensk titel: Avgrund (2018) som jag brukade bära omkring i väskan. Andra favoriter är Amatka (2012) av Tidbeck, Solaris (1961) av Lem och Speaker for the Dead (1986) av Card, (den sista är nog för tjock för att vara en bra bokcirkelbok).

  Det går kanske att ana et…[Läs mer]

 • Alina postade en uppdatering 29 January, 2020 10:22

  Jag gillar antika ornamenterade förgyllda bokomslag, kanske med beslag av metall, som går att låsa och kedja fast i en hylla. De kan också vara i sammet eller mönstervävt siden, broderade med pärlor eller juvelbesatta. De ser ut som smycken helt enkelt.

 • Alina och Profilbild för MoaMoa är nu vänner 29 January, 2020 09:47

 • Profilen för Alina uppdaterades 28 January, 2020 11:51

 • Jag har igår påbörjat Ninth House

  Min senast utlästa bok var Lite Död runt ögonen, som jag läste ut i förrgår. Nu besvarar jag frågor om den i Kollektivet – en bokcirkel på Facebook.

  På jobbet läser jag just nu The Giant under the Snow

  På jobbet är vi även tre skolbibliotekarier på tre olika skolor som läser ett par böcker varje termin i en…[Läs mer]

  • Jag har nu undersökt This Is How You Lose the Time War och är ganska säker på att jag personligen inte kommer att gilla den på grund av formen och det romantiska. Men jag hänger kvar i bokcirkeln och hoppas att nästa titel är mer i min stil!

   • Jag förstår hur du menar. Jag försöker att utmana mig lite inom genren och när min kollega berättade om den i fikarummet så lät den intressant. kom gärna med förslag på kommande böcker.

    • Jag föreslår isåfall min favorit Annihilation (2014) av VanderMeer (svensk titel: Avgrund (2018). Andra favoriter är Amatka (2012) av Tidbeck, Solaris (1961) av Lem och Speaker for the Dead (1986) av Card, den sista är nog för tjock för att vara en bra bokcirkelbok.
     Det går kanske att ana ett tema i min selektion.

     • Minns jag fel nu eller är Speaker of the dead den där omskrivningen av Enders game? dvs han berättar samma berättelse från någon annans perspektiv? Den har jag läst för länge sedan. Jag är annars lite ambivalent till hela Enedrs game serien. Första boken är toppen… sen sådär. Solaris har jag läst för ca 100 år sedan och avgrund har vi på biblio…[Läs mer]

      • Du tänker på Ender’s Shadow!
       Jag tyckte att första boken var bra, men ungdomslitteratur. Enderserien tar riktigt fart med andra delen, Speaker for the Dead, då Ender är vuxen och dras med dåligt samvete för vad han medverkat till som barn, och han försöker att ägna resten av sitt liv åt att förhindra att det händer igen. Och sedan går det bara…[Läs mer]

     • Nu hänger jag med. Ja, precis. Enders spel är toppen, men det är också tydligt en ungdomsbok (inget fel med det). Jag har faktiskt läst fortsättningen men det var så länge sedan så jag kommer inte ihåg detaljerna. Bara att det inte var någon favorit.

      AI litteratur är jag jätteintresserad av. Jag försökte att hitta och läsa lite för något år se…[Läs mer]

 • Hej!

  Måste säga att sidan fungerar ganska dåligt. Finns det inget bättre alternativ. ganska nedslående att man skriver inlägg, trycker posta och poff – allt man skrivit är borta och inget är postat.

  • Jag håller med. Utan att egentligen veta säkert så skulle jag nog kunna gissa på att det här är ett tidigare projekt som kanske inte har någon egentlig it support eller någon ekonomi för servrar? Jag har kollat runt lite men inte hittat något bättre. Tyvärr verkar inte forumdelen fungera för den här bokcirkeln heller.

   Men vi kanske får härda ut.…[Läs mer]