• Karin Gulliksson gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad)Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad) 19 November, 2019 06:26

    Hej igen. Jag är lite sen den här veckan, men nu på banan igen. Håller just på med att läsa om hur Fanny värjer sig från att gifta sig med Mr Crawford. Riktigt spännande ska det bli att se hur det går.Tycker hon har blivit starkare och säger ifrån mera. Jag hoppas hon håller fast vid det. Vilka delar i boken tycker ni har fängslat er? Jag har ju inte läst hela boken ännu och det är kanske fler som har delar kvar.

    • Jag läste klart boken i går kväll och tycker nog att den blev bättre för varje kapitel. I början hade jag lite svårt att komma in i handlingen och hålla reda på alla karaktärer, men jag blev mer och mer fängslad ju mer jag läste. Det är ingen bok man skumläser, utan den kräver tid.

      Egentligen påminner ju handlingen om varandra i alla tre böcker vi hittills läst. Alla har i alla fall en karaktär som är ”the bad guy” (Willoughby, Wickham och syskonen Crawford) och i slutändan ordnar ändå allt upp sig för huvudpersonerna. En klassisk kärlekshistoria fast i 1800-talstappning vilket gör den ack så underbar! :-)