• Karin Gulliksson gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Jane Austen-bokcirkel 2019-2020Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 30 November, 2019 09:06

    Slut på novembers bok. Vad har ni för tankar på hela boken, ni som läst den? Jag har inte lyckats läsa ut den riktigt, har några sidor kvar som jag ska läsa idag. I det stora hela är det en mäktigt bok tycker jag. Hur många böcker som är 200 år kan man läsa med så mycket behållning, igenkänning och med det innehållet som gör att man känner sig involverad i händelserna? Dessutom att man lär sig hur viktigt det var med pengar, status, yrke, m m . Ganska likt som idag?

    • Ja, visst är mycket sig likt som i dag fast boken skrevs för så länge sedan. Jag är glad att jag tack vare bokcirkeln tog mig i kragen att läsa om Mansfied Park, den är en av Jane Austens mest ”svårlästa” böcker på något vis. Ganska mastig att ta sig igenom, jämfört med t ex Stolthet och fördom som jag tycker är väldigt lättläst och trevlig. Vad tycker ni andra som läst Mansfield Park?

      Nu har jag redan börjat läsa Emma inför februaris diskussion, eller rättare sagt så lyssnar jag på den på engelska med en fantastisk uppläsare med riktigt brittiskt uttal. Underbart! :-) Hoppas vi ”ses” i februari!