• Katarina Norrgård gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Svärd och Rymdskepp (I samarbete med Nordmalings bibliotek)Svärd och Rymdskepp (I samarbete med Nordmalings bibliotek) 29 January, 2020 01:31

  Hej, jag är Katarina, bor på Åland och gillar bokcirklar – jag drar två stycken just nu men ville gärna hitta en som mest riktar in sej på fantastik. Jag hade turen att ramla över “This is how you lose the time war” på Stadsmissionen i Uppsala för några veckor sen, har velat läsa den sen Amal El Mohtar var gäst på Åcon förra våren och läste högt ut den ännu inte utkomna boken.
  Jag läser mycket fantasy och YA, men gillar också dystopier och mer renodlad sf. Skräck, nja… det beror på, jag hör till de mer lättskrämda. Jag läser mest på engelska, men försöker mej också på finska ibland för att det ges ut så mycket intressant i Finland inom genren, och långt ifrån allt översätts till svenska eller engelska.

  • Vad kul att du är med. Intressant att du sett Amal El Mohtar live också.
   På tal om finsk fantasy så hade jag ett författarsamtal med Maria Turtschaninoff. Jag gillade hennes bok Naondel.
   Om du läser mycket YA och Sf så får du gärna tipsa om lite böcker som du tycker om. Vi har köpt in lite annorlunda sf på biblioteket. Bland annat Martha wells böcker. Har läst den första (all system red) den var skitbra.

   • Jag säjer bara: Kameron Hurley och Ann Leckie!!
    Ann Leckies Imperial Radch-serie har fått väldigt bra kritik och jag, som bara har läst den första delen, Ancillary Justice, kan bara hålla med. Den tar lite tid att komma in i, det är smått förvirrande att alla personer är “she” men man vänjer sej snabbt. Huvudpersonen är (har varit) ett rymdskepp med tusentals soldater, men nu finns bara en kropp kvar där medvetandet lever… bara en sån idé!
    Kameron Hurleys The stars are legion har också fått mycket bra kritik. Space opera, fast en modern variant kan man kanske säja.
    Båda författarna var på Swecon i Uppsala 2017 och bjöd bland annat på en skrattfest i form av en diskussion om hur man egentligen ska kunna skriva trovärdiga manliga karaktärer…

    • Jag har läst Ancillary Justice. Den var bra, men jag kanske inte blev så frälst som alla andra verkar vara. Jag läser egentligen inte så mycket modern scifi. Jag gillar Becky Chambers, och råkade börja på all systems red. Har inte hört talas om Kameron Hurley så det var ett bra tips.

     • Jag har påbörjat Ancillary justice, den var med mig till Vietnam, men lade den åt sidan halvvägs. Tycker dock att Ann Leckies fantasy The Raven Tower verkar intressant, lite nyare, färre som läst.

      • Det kanske är något för oss att köpa in på bibblan? Är det något för bokcirkeln? Jag ska erkänna att jag tyckte Ancillary Justice var lite seg och svår att komma in i. Borde kanske ge serien en ny chans? Är

     • Ja jag tänkte för bokcirkeln. Jag har hört att en del som inte fastnade för Ancillary justice säga att de gillade The Raven Tower mer.