• Maud Hell gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Att föda ett barn av Kristina SandbergAtt föda ett barn av Kristina Sandberg 14 October, 2014 05:01

  Du skriver så fint i inledningen till bokcirkeln eller är texten tagen nånstans ifrån? Jag retar mig på Maj och tänker på Kristina Sandbergs ord om att man inte måste tycka om henne. Men hon är ung, bara 20 år får man komma ihåg och har med sig en del värderingar som gör att hon måste anpassa sig väldigt.Hennes ålder förklarar en del. Hennen tidigare kille verkar vara en velig typ. Än har jag inte läst ut boken. Den är skriven i ett ständigt flöde som ibland blir svårt att hänga med i med plötsliga framåtblickar och tankar hit och dit.

  • Jag har tagit texten från adlibris för jag tyckte de hade gjort en bra beskrivning av boken.
   Jag tror att du har rätt i dina funderingar kring varför Maj är som hon är, men jag tror också att själva tidsandan spelar stor roll.
   Jag kan ibland känna igen mig i en situation eller en tanke, men sen agerar Maj på ett helt annat sätt än vad jag skulle ha gjort. Det är precis som om hon hela tiden väljer fel och motarbetar sig själv i sina tankar och handlingar.
   Det tog mig 100 sidor att komma in i boken …

   • Ja, Maj känns verkligen instängd. Jag gillar när författaren kommer in och resonerar, exempelvis i avsnittet om förlossningsvården. Hon verkar fundera över vilken betydelse den haft.