• Malou gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Sannas bokcirkel – Vilken är din favoritbok?Sannas bokcirkel – Vilken är din favoritbok? 6 January, 2015 07:57

    Har börjat läsa Lilla smycket av Patrick Modiano. Drygt halvvägs in i boken så ger jag den klart godkänt. Den är fängslande och ger mersmak så jag kommer nog att ge mig iväg till bokhandeln och köpa ännu en roman av honom. Dessutom väcker skildringen av Paris Metro, boulevarder och kvarter mycket gamla minnen från min tid som au-pair i staden.

    • Du läste väl klart Lilla smycket? Den var tänkvärd tycker jag . Man undrade över hennes personlighet och om modern verkligen fanns. Jag har också läst Nätternas gräs och ska prata om den ikväll i läsecirkeln. Den är lite mer spännande, men stämningen är ganska lik den i Lilla smycket. Och gatorna finns förstås här också med som viktiga faktorer i boken.

      • Jo, visst läste jag klart Lilla smycket. Jag håller med dig, boken väckte en del tankar och känslor. Jag hade samma funderingar som du kring kvinnan hon förföljde; var hon verkligen hennes mor? Therese (tror jag huvudpersonen heter) måste ha ett lite väl tungt bagage att bära omkring på, det tyder ju inte minst slutet på. Kommer att läsa mer av Modiano.