• Grupplogga för Kungsbacka läser Den stora utställningen av Marie Hermanson 4 February, 2019 06:09

    Hur går det för er med läsningen?

    Ja Den stora utställningen utmärker sig bland Hermansons tidigare böcker. Den har inte samma sagolika mystik som annars är ett av hennes kännetecken. Jag kan också hålla med om att karaktärerna inte är lika rikt beskrivna som miljöerna i boken. Jag tycker dock väldigt mycket om att historien berättas utifrån fyra olika karaktärer. På så sätt får ju läsaren små pusselbitar i historien som kan läggas ihop för att kunna se hela bilden. Min favorit är nog Albert. Hermanson har gjort honom till en humoristisk karaktär och det måste vara både svårt och kul att använda en verklig person som är så pass välkänd i en skönlitterär berättelse. Många har ju en bild av Albert Einstein sen tidigare och min bild var nog rätt lik den som Hermanson skriver fram. 4 February, 2019 06:09

    • Gillar den del som utspelar sig i Köpenhamn med Bohr och hans familj. Boken spretar lite, men gillar den ändå tack vare, som ni tidigare tagit upp, miljlskildringen.

      • Ja jag tycker också mycket om den delen. Att det var så pass stor kontrovers kring Einsteins nobelpris var heller inget som jag hört om tidigare, så det var något nytt för mig.