• Vilka spännande diskussioner och kloka tankar som har kommit upp hittills. Hur långt har ni kommit i boken nu?
  Vi släpper några nya frågor inför helgen men det är som vanligt bara att välja mellan att svara på gamla/nya eller komma med en egen fråga.

  Vilka känslor väcker romanen? 

  Vad tänker ni om Ellie respektive Miahs familjerelationer? 

  • SPOILER ALERT!! Läs inte vidare om du ännu inte läst ut boken.

   Har jag läst klart boken och är så berörd, så knäckt, så arg. Men känner också en massa värme och kärlek. Jag brukar be mina vänner om bok- och filmtips för att få igång tårkanalerna. Är nämligen sämst på att gråta. Tyvärr har det inte gått så bra med dessa tips. Förrän nu! Var SÅ tagen efter sista sidan, bölade lite smått (= bra betyg iom att jag aldrig gråter annars) och ville bara vara kvar i känslan. Även om det var så sorgligt och orättvist så är det så mycket som är fint.

   Om jag kliver ur boken och den faktiska kärleksberättelsen är den största känslan jag känner ilska. Ilska som väcks över hur samhället ser ut vad gäller fördomar, rasism, orättvisor, acceptans, tolerans osv.

   • Håller med om känslan! Jag tycker det känns som om vi bara får liksom “smaka” på Jeremiah och Ellies liv tillsammans och att det är så mycket vi borde läsa mer om – men så rycks liksom allt bort och tar slut. Helt abrupt, precis som det ju är i verkligheten. En otroligt stark känsla!

    • Jag håller verkligen med, helt knäckt! Och jag såg det inte komma, vilket känns märkligt med tanke på hur världen ser ut. Det blir så tydligt också, i och med det du säger Johanna att vi bara får smaka på deras berättelser, hur otroligt tragiskt det är att Jeremiahs liv tar slut så fort. Ledsen, arg och frustrerad!

     • Ja, verkligen en hemsk känsla av orättvisa! Hur hans liv som just då var så uppfyllt av kärlek och pepp bara rycks ifrån honom så plötsligt…
      Jag började fundera, innan det hände, på hur mycket som skulle hinnas med på de få kvarvarande sidorna. Att utgivningen av boken sker just nu ger en obehaglig aktualitetskänsla. Men tar även med mig Ellie och Miahs reflektioner, frustrationer och tankar om rasismen och fördomarna och en väldigt fin kärleksskildring.
      Det finns visst en fortsättning på boken, som heter Behind you, den har inte getts ut på svenska än.