• God morgon på er alla! 

  Tror ni att det finns ett budskap i romanen, något som författaren vill säga?

  Finns det något favoritcitat eller mening ni föll för? 

  • Detta med favoritmening eller citat, hmmmm, jag tycker att det var ganska ont om speciella eller tankeväckande citat. Jag har inga favoriter… Vad tycker ni?

   Det känns som att denna roman har ett starkt budskap att förmedla. Det är inte bara en roman för romanens skull, utan författaren verkar vilka förmedla orättvisan i samhället, och visa på hur enkel en kärlek mellan två människor kan vara samtidigt som kärleken blir komplicerat pga omvärlden.

  • Den enda meningen som jag har fastnat för är nog den allra sista meningen i hela boken. Meningen “Och sedan, långt innan vi är redo, drar den vidare” är som en metafor för Jeremiah som försvinner chockartat från Ellies liv utan någon förvarning. Jag tycker att det var ett väldigt fint sätt att se på den hemska situationen och påminner mig om att människor som jag älskar helt plötsligt kan försvinna ifrån mitt liv. Det är som en uppmaning till oss att vi ska njuta av den tiden som vi får med de människor som vi har omkring oss.

   Budskapet i själva boken skulle jag hålla med om att är att man ska få älska den personen man vill utan att det anses vara fel eller tabu. Boken tar just upp mycket om att man ska få vara fri i sin kärlek och sina relationer utan att få utstå till exempel kommentarer och blickar.

   • Jag tycker “prologen” eller vad man ska kalla den i början på boken är så himla fin. Där vi kan gissa vad som kommer hända.

    – Jag drömde om Miah inatt, säger jag mjukt
    […]
    – Var det en bra dröm?
    Jag rynkar pannan.
    – Ja… Jag tror det. Jag kommer inte ihåg allting.
    – Kom ihåg det du kan, Elisha, viskar Marion och pussar mig på pannan. Kom ihåg det du kan.
    Jag blundar igen.
    Och kommer ihåg det jag kan.

    • Filippa och Johanna era val av meningar är fantastiska!

     • håller verkligen med, vilka vackra meningar och stycken! Jag tycker boken är så vackert skriven men jag är så dålig på att komma ihåg just exakta citat, hur gör ni, skriver ni upp dom medan ni läser?

      • Jag tycker också det kan vara svårt att komma ihåg citat, oftast är man ju så inne i berättelsen! Jag skumläste början på boken igen för att få ihop prologen och slutet och då slog det citatet mig ännu mer eftersom jag visste ännu mer hur det skulle gå.