• Onlinebokcirklar för unga Biblioteken i Göteborg postade en uppdatering 13 July, 2020 12:11

  Hoppas ni har fått tid för läsning i helgen. Vi är förmodligen på olika platser i berättelsen men i o m att halva tiden har gått tänker jag att jag dyker in ungefär halvvägs i boken.

  Makepeace har äntligen lyckas rymma från Grizehayes och hon är nu ute på en farlig resa. Flera nya personer har tillkommit till berättelsen – Helen, Peg och läkaren Benjamin Quick. Men ganska snart förstår Makepeace att hon har ytterligare en passagerare inom sig, vem är den vilda, skräckslagna och stympade gestalten? Det är ruskigt spännande och man känner verkligen att faran är henne hack i häl, svåra beslut måste fattas och vem kan hon egentligen lita på?

  Det känns verkligen som en vändning i berättelsen då Makepeace lyckas rymma. Äntligen kanske hon kan lyckas lösgöra sig från Fellmottes klor. Delar gärna med er av era tankar om flykten, när hon tar sig namnet Judith Grey och mötet med Helen och Peg och senare doktor Quick. Vad tycker ni om den väg berättelsen har tagit? Fattade hon rätt beslut som rymde från Grizehayes i all hast?

  • Jag älskar att Makepeace har stuckit från Grizehayes. Att stanna hade blivit hennes död (kanske iofs nåot annat som blir det nu med tanke på hur riskfylld resan verkar bli).

   Jag tycker det blir alltmer intressant hur Makepeace verkar acceptera själarna som bor i hennes kropp, hur hon lär känna dom och drar fördelar av deras kunskaper.

  • Jag tyckte det var så himla fint det mötet med Helen och sättet dom accepterade henne och tog hand om henne. Jag hoppas att hon ska hitta några sådana fina personer i slutet som hon kan starta ett nytt liv med sen när allt är över. Hon verkar ju verkligen gilla spänningen med att vara spion, så kanske något inom det :)