• Jenny gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Liknelseboken av PO Enquist – 2-15 september - AvslutadLiknelseboken av PO Enquist – 2-15 september – Avslutad 9 September, 2013 04:17

  Jag kom inte längre än några sidor, har jättesvårt för att komma in i boken. Den känns alldeles för fragmentarisk och jag märker att jag bara läser om och läser om för att försöka förstå men jag blir mest bara snurrig. Måste nog läsa något annat av PO Enquist innan jag tar tag i denna. Så kan det också vara. Det var nog inte riktigt min kopp te.

  • Hej Jenny! Det var tråkigt att du mest blir snurrig av den här boken! Du svarar faktiskt på en fråga jag ställde här tidigare idag; om att läsa den här boken som en första Enquist-bok!
   OM du hade fortsatt läsa hade du märkt att en del teman, tankar och formuleringar återkommer, upprepas – nästan ältas.
   Lästips: Kapten Nemos bibliotek. Eller kanske ännu hellre: Livläkarens besök. Då skulle du även kunna se en film som bygger på precis samma historiska händelse i Danmark, A Royal Affair, med Alicia Vikander och Mads Mikkelsen. Den korta novellen Mannen i båten kan jag också rekommendera; den finns i en samling noveller från 60-talet men kan vara svår att få tag i!

  • Jag har också svårt att läsa Liknelseboken. Svårtuggad fastän jag har läst Ett annat liv, som jag tyckte mycket om. Liknelseboken är som du säger fragmentarisk…nästan som några utrivna sidor ur en anteckningsbok… Jag tror att den känns tung för att den avviker från många filmiskt berättade böcker. Jag är fascinerad av den samtidigt som jag känner mig frustrerad. Men jag tänker inte ge mig :-) har snart läst klart den och ska sen läsa om den och se om jag blir nå klokare.

  • Jenny svarade 7 år sedan

   Tack för tipsen! Ska kollas upp!

  • Jenny svarade 7 år sedan

   Feelgoodbibliotekarien, anteckningsbok var en bra beskrivning! Av det lilla jag läste så fanns det detaljer som jag fastnade för ändå. Jag gillar att han använder kursiveringar och utropstecken frekvent. Härligt att du inte ger dig, det är nog som du skriver en bok man lär läsa två gånger. Själv ska jag läsa något annat av PO Enquist innan jag gör ett nytt försök :)