• Pia gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Kungsbacka läser Mamma är bara lite trött av Sara BeischerKungsbacka läser Mamma är bara lite trött av Sara Beischer 10 September, 2019 09:16

    Jag funderar på om vi verkligen är så rädda för att blotta oss för varandra. Och om det är den rädslan som Minna känner som gör att hon tycker att andra kommer med elaka pikar, exempelvis kvinnan på skolexpeditionen. Det är ju Minnas upplevelse vi får ta del av. Kanhända att hon skäms för att hon inte orkar med allt och därför tror att andra ser ner på henne och är elaka.

    • Det har nog länge funnits en attityd i samhället att det är positivt om man kan ha “många bollar i luften” och prestera på hög nivå. Då kan det ju lätt bli tabu eller skamfullt att säga att man inte hinner eller inte orkar. Minna jämför sig mycket med andra som har liknande liv som henne och det i sig kan ju skapa stress. Som du skriver är det ju Minnas perspektiv vi som läsare får ta del av, men jag upplever att det är många i hennes närhet som skuldbelägger henne. Särskilt kvinnan på skolexpeditionen, men också till viss del hennes vän och man. Till exempel när kvinnan på skolexpeditionen menar på att Minna som “bara” har två barn borde orka med mer än hennes kollega som har tre barn.