• Jag är osäker på cirkelgången (ska en skapa nytt inlägg eller svara på tråd?) men tänker att jag lyfter en fråga här. Vilket av omslagen tycker ni bäst motsvarar er läsning av Mitt bultande hjärta? Tror ni att omslag påverkar läsningen på ett eller annat sätt. Och spelar det någon roll om boken vänder sig till vuxna eller ungdomar. 

  • Det är väl bra att börja ny tråd lite då och då om det inte är ett direkt svar på det någon sagt. För mycket i en tråd blir bara jobbigt att följa och lätt att missa något.

   Nu har jag läst ut boken! Jag förstår nu det lila omslaget till norska upplagan men gillar fortfarande det svenska mer.

   Personligen spelar det mig ingen roll om det är en barn- ungdoms- eller vuxenbok jag läser och denna tycker jag helt klart både kan läsas av ungdomar och vuxna och jag tror även den skulle passa bra för några av mina femmor och sexor.

   • Jag tänkte faktiskt inte på det… Att Amanda funderade på om lila var dödens färg…och mammans fina återkoppling till Amanda att hon trodde att lila var livets färg eftersom det är färgen på alldeles nyfödda – att det är som om Amanda i själva verket pulserar av liv, vilja att överleva när hon ser lila i drömmar och när hjärtat stoppar

    • Eller att båthuset var målat lila, det enda i hela Norge, för att hans fru skulle se det från himlen. Det ger också sken åt att lila är livets färg snarare än dödens.

     Jag tänkte däremot inte på det på det sättet, att Amanda skulle i själva verket pulsera av liv. Fin tanke!

     • Jag tycker att det är utmärkande för karaktären Amanda genom hela berättelsen, både innan sjukdomen och efter när hon fått beskedet, att hon är så full av liv! Walgermo har skapat en tjej som det är väldigt lätt att tycka om…men vad säger ni om att Amandas karaktär blir till i förhållande till kompisen Jenny? Amandas personlighet utmejslas i förhållande till Jenny tycker jag – vad säger ni? Ser också att sättet som föräldrarna skildras hjälper till att fylla Amandas karaktär.

  • Jag tycker personligen mer om de svenska och norska omslagen, de “sticker ut” mer jämfört med de andra som mer ser ut som vilken ungdomsbok om kärlek som helst. Min uppfattning är att omslaget betyder oerhört mycket när unga ska välja. Näst efter tips från kompisar så tror jag att många går efter det. Ett för barnsligt omslag väljs oftast bort.
   Jag tycker mycket om att läsa ungdomsböcker (om de är bra) fastän jag är vuxen. Ofta hittar man ju sitt eget perspektiv, t ex föräldrarnas i det här fallet. Att läsa ungdomsböcker är ju också ett sätt att minnas och förstå hur det är att vara ung, särskilt bra för oss som arbetar med unga. En författare som lyckas fånga flera läsgrupper har lyckats bra med sitt skrivande tycker jag.

  • Ny tråd tycker jag, åtminstone när man påbörjar ett nytt diskussionsämne! :)