• Tommy Bildström gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Svärd och Rymdskepp (I samarbete med Nordmalings bibliotek)Svärd och Rymdskepp (I samarbete med Nordmalings bibliotek) 5 May, 2020 07:27

  Hej eftersatta bokcirkel.

  Här kommer mina funderingar efter ”halva” vi får väl se om någon nappar och vi kan köra vidare.

  Jag älskar den här boken och jag tycker också att det är en bok som passar bra för ungdomar. Så bra att jag tvingade min dotter att läsa den. Hon passade också på att skriva om den på engelskan så jag tjuvar lite av hennes text:

  A thing about the character that I find interesting is that it describes how it is awkward and uncomfortable among humans, it seems to be very introverted and socially awkward. Yet it seems to do a lot for the humans.

  Det här är kanske det som jag imponeras av mest i den här ganska kortaa boken. Bara titeln antyder en helt annan berättelse men det som verkligen imponerar , tycker jag, är den bakomliggande historien om att komma överens med sig själv och att den lämnar mycket till läsaren.

  Roboten är väldigt introvert och har hittat någon sorts sätt att hantera tillvaron (typ titta på netflix) men samtidigt ställer man sig större frågor kring varför den ser på sig själv på ett visst sätt. Varför den har ”hackat ” sig själv överhuvudtaget?

  Jag tycker den är lite genialt uppbyggd, den blir också spännande.

  Det här är en solklar favorit för mig och det är skitkul att ha den på biblioteket. Jag är lite nyfiken på att höra vad ni andra tycker?