• Varmdobibblan gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för En dos strykninEn dos stryknin 23 October, 2020 09:33

  Hej och välkomna!

  Nu börjar vi, tycker jag.

  Vad har ni för förhållande till Hercule Poirot? Läser ni Agatha Christies böcker? Ser ni TV-serierna?

  Min relation med Poirot inleddes hösten i sjuan då jag satt längst bak i klassrummet och plöjde Agatha Christie-deckare på lektionerna. Det var det enda min engelskalärare kunde komma på att göra för mig. Jag klagade verkligen inte och jag har ofta återkommit till böckerna sedan dess. Jag samlar på dem faktiskt och letar ständigt efter fina utgåvor på loppisar och antikvariat.

  Men bland det mysigaste jag vet är att kolla på ett avsnitt av serien med min mamma och min syster när vi är på Öland tillsammans. Vi gillar David Suchets Poirot mest. Han är hemskt söt och vore jag farbror skulle jag vilja vara exakt så.

  Har ni någon favorit?

  • Vad roligt det här ska bli! Jag började läsa Agatha Christie någon gång i nedre tonåren och sedan dess har det varit en favoritförfattare jag återkommit till. Just En dos stryknin har jag inte läst förut så det passar bra för mig med just den boken.

  • Jag älskar Poirot! Av någon anledning har jag mest läst Miss Marple-böcker och mest sett Poirot på tv. Håller med, Suchet är the real deal.