• Vindelns bibliotek gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad)Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad) 1 February, 2020 08:50

  Varmt välkomna tillbaka till Jane Austen-bokcirkeln och ett särskilt välkommen till er som är nya!

  Nu är det 1 februari och vi kör igång med att läsa ”Emma” med Åsa från Robertsfors bibliotek som moderator. På måndag den 3 februari publiceras den första diskussionsfrågan kring boken.
  Nu kör vi!

  Lite fakta om Emma (källa: Wikipedia):

  Emma är en roman av Jane Austen som först publicerades 1816. Den handlar om faran med att missförstå romanser. Som i sina andra romaner utforskar Austen förnäma kvinnors bekymmer och svårigheter i georgianska England. Hon skapar även en livlig restaurationskomedi bland sina karaktärer.
  Innan Austen började skriva romanen skrev hon att “jag kommer att skapa en hjältinna som ingen förutom jag själv kommer tycka om mycket.” I den första meningen introducerar hon huvudkaraktären, som även förärats bokens titel, som “Emma Woodhouse, handsome, clever, and rich.” Emma är dock även ganska bortskämd; hon överskattar sin egen förmåga att para ihop folk ordentligt, och hon blundar för farorna med att blanda sig i andra människors liv, samt har ofta fel om vad det andra gör egentligen betyder.