• Vindelns bibliotek gjorde en uppdatering i gruppen Grupplogga för Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad)Jane Austen-bokcirkel 2019-2020 (avslutad) 4 May, 2020 10:46

  Kära bokcirklare!
  Tänk vad tiden går fort när man har roligt. När vi började läsa Förnuft och känsla i september 2019 så kändes maj 2020 väldigt avlägset, men nu är vi i mål och har läst och diskuterat alla Jane Austens 6 romaner. Bra jobbat alla som varit med! Jag vill också rikta ett särskilt tack till mina kollegor på biblioteken i Bjurholm, Vännäs, Robertsfors och på Teg i Umeå som ansvarat för var sin bok och gjort det med den äran. :-) Tack för att ni ville vara med i denna långkörare till bokcirkel!

  För mig personligen har detta varit min roligaste arbetsuppgift under dessa månader, jag har ju haft förmånen att kunna ägna mig åt bokcirkeln på arbetstid, men jag har också lagt många timmar av min fritid på att läsa böckerna och det har inte varit någon uppoffring alls, tvärtom. Men allt roligt har ett slut och det är med blandade känslor jag nu förklarar denna bokcirkel avslutad. Det betyder inte att det inte går att fortsätta läsa och skriva inlägg och svara på tidigare frågor, det får ni mer än gärna göra, men det kommer inte att publiceras några fler diskussionsfrågor av oss ansvariga bibliotek.

  Kom gärna med synpunkter på hur ni tycker att det har varit att bokcirkla digitalt. Vad har fungerat bra, mindre bra, dåligt? Kan ni tänka er att fortsätta bokcirkla på nätet? Har bokcirkeln väckt er läslust? För oss som arrangerar bokcirklar är det viktigt med feedback, så kommentera gärna här eller via mejl till aza.sjostam@vindeln.se.

  Till hösten kommer Vindelns bibliotek att köra igång med en ny bokcirkel här på bokcirklar.se. Varmt välkommen att delta då också, sök på Vindelns bibliotek i sökrutan så kommer alla våra cirklar fram.

  Ta hand om er, hoppas vi hörs framöver!
  Med vänlig hälsning Åza Sjöstam, Vindelns bibliotek

  • Tack själv Åza, och även övriga bibliotekarier! Det har varit väldigt roligt med den här cirkeln dels att få ha provat en digital bokcirkel och dels för att ha läst alla Austen romaner ( nästan, kanske) ! Mej passar det bra med läsprojekt och det här blev som en djupdykning i JAs författarskap och liv. Med tankeutbyten och tips på böcker och filmer mm som ett plus. Tycker att cirkelformen kändes rätt med en bok i månaden och en ny frågeställning varje måndag. En bokcirkel digitalt har varit ett bra komplement till den ”analoga” bokcirkel jag varit med i nu i drygt tio år! Parallellt med Emma lästa jag Kristin Lavransdotter och det blev riktigt intressant att hitta likheter, den senare är skriven på 30talet och utspelar sej på norsk medeltid. Men båda romanerna handlar om unga kvinnor, deras kärlekar och att bli vuxen och båda tidsepokerna hade sina normer, värderingar och regler i samhället kring umgänge, förlovning, heder och äktenskap! Så, återigen jättetack för kanonbra cirkel och jag ser fram emot hösten!